Premierea concursului „Aria Protejata e si a mea!”

Aria Protejata e si a mea!

Societatea Carpatina Aredeleana – Satu Mare in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Satu Mare in perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2013, implementeza proiectul „Planificarea participativa a managementului ariilor protejate de pe cursul inferior al raului Tur”, cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programului Operational Sectorial „Mediu” 2007-2013.

In cadrul proiectului a fost organizat concursul de proiecte ecologice „Aria Protejata e si a mea”, destinat elevilor din ciclul gimnazial din localitatile Ariilor Protejate Raul Tur si imprejurimile sale: Turulung, Livada, Mediesu Aurit, Halmeu, Orasu Nou, Calinesti Oas, Micula, Lazuri, Gherta Mica,  Turt, Agris si Porumbesti.

Concursul, s-a desfasurat in perioada 7 noiembrie 2011 – 8 iunie 2012, in doua etape. Prima etapa era destinata cercetarii, copii aveau sarcina sa realizeze doua lucrari, „Harta bucuriei si a tristetii” pentru localitatea lor si imprejurimile sale, si o descriere a  locurilor identificate pe harta.

In a doua etapa, cele 29 de echipe inscrise au realizat un plan de actiune/proiect pe baza materialelor realizate in prima etapa, care se adreseaza uneia dintre problemele identificate.

Cele mai bune trei proiecte de protectia mediului vor fi premiate cu cate 2000 lei, sumele fiind folosite pentru implementarea acestor proiecte intr-o perioada de un an.

Evenimentul de premiere a castigatorilor se va desfasura sub egida Zilei Mediului, in data de 8 iunie 2012, incepand cu orele 16.00, locatia fiind Casa Schwab (Satu Mare str. Vasile Lucaciu, nr. 9.).

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente