RENEXPO SOUTH-EAST EUROPE – A V-a editie a Targului International pentru Energie al Romaniei

RENEXPO SOUTH-EAST EUROPE – A V-a editie a Targului International pentru Energie al Romaniei

RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, cel mai mare si semnificant eveniment din domeniul energiei regenerabile in Romania, revine cu cea de-a V-a editie, la Sala Palatului din Bucuresti, intre 21-23 Noiembrie 2012. Din 2008 targul si conferintele au devenit cunoscute ca una din cele mai mari platforme de energie din regiunea de Sud-Est a Europei si un punct de intalnire in capitala Romaniei pentru persoane cheie si experti.   www.renexpo-bucharest.com 

 

Producatorii de energie din surse regenerabile sunt sprijiniti printr-o schema-suport in valoare de 10,8 miliarde de euro pentru urmatorii 10 ani, bani ce vor fi platiti de toti consumatorii din Romania. Aceasta este una din cele mai generoase scheme de sprijin din UE, asa cum admit si oficiali ai Ministerului Economiei. Conform schemei, producatorii primesc certificate verzi pe care le vand pe o piata specializata, pretul unui certificat fiind intre 27 si 55 de euro. Investitorii in eoliene vor primi 2 certificate verzi pana in 2017, apoi unul. Producatorii de energie fotovoltaica primesc 6 certificate, iar cei care produc energie din biomasa primesc 2 certificate, cu exceptia celor din culturi energetice care primesc 3 certificate. (www.adevarul.ro)

 

Romania a devenit un punct tinta si prezinta tot mai mult interes pentru investitorii in energie regenerabila, iar conform raportului  Country Attractiveness Indices, lansat in noiembrie 2011 de Ernst & Young, aceasta se afla pe locul 13 intre cele mai atractive tari din lume in ceea ce priveste investitiile in acest domeniu. Investorii care vor reusi sa implementeze pana pe 31 decembrie 2012, proiecte de energie regenerabila vor primi un numar de certificate verzi conform legislatiei in vigoare. Astfel, conform datelor Transelectrica, producatorii de energie din surse regenerabile au primit in primele 2 luni ale acestui an 438.551 de certificate verzi, valoarea acestora ridicandu-se la 46,1 milioane de euro.

 

Potrivit datelor Transelectrica, in Romania exista parcuri fotovoltaice cu o capacitate de doar 2 MW, iar in urmatorii 2 ani sunt anuntate proiecte de 300 MW. In plus, exista parcuri eoliene de 1.117 de MW, microhidrocentrale de 400 de MW si instalatii de biomasa de 25 de MW, iar in total, in Romania exista centrale care genereaza energie verde cu o capacitate de 1.541 MW. Pana in 2020, 38% din consumul de electricitate va trebui sa provina din energie verde, fata de 28% anul trecut.

 

RENEXPO®  SOUTH-EAST EUROPE pastreaza traditia din ultimii ani si vine in sprijinul producatorilor de energie verde, aducand la un loc experti si persoane cheie din domeniul energiei regenerabile. Targul reuneste pentru a V-a oara, in perioada 21-23 Noiembrie 2012, la Sala Palatului din Bucuresti, multiplicatori si actori din regiunea de sud-est a  Europei, la un eveniment central.

 

In 2012 este asteptata o crestere a numarului de expozanti de peste 10%, care va reflecta interesul tot mai evident al investitorilor, atat romani cat si straini, in energia regenerabila. Pe parcursul celor trei zile de targ, se asteapta la 120 de expozanti care vor informa peste 4000 de vizitatori cu privire la produsele si serviciile lor inovatoare in domeniul energiilor regenerabile si a eficientei energetice.

 

Targul international va asteapta cu subiecte precum: energia eoliana, energia solara, hidroenergia, biogaz, pompe de caldura si energia geotermala, eficienta energetica in constructii si renovare, servicii energetice, cogenerare si multe altele. Parcul Eolian si Solar reprezinta o zona separata a targului, unde expozanti din acest domeniu se vor aduna, pentru a putea fi gasiti mai usor de catre vizitatorii de specialitate.

 

In paralel cu targul vor fi organizate mai multe conferinte cu subiecte pe energie regenerabila: energia eoliana, energia solara, biomasa, hidroenergia si altele, unde autoritatile publice nationale si internationale, asociatii, companii si oameni de stiinta vor prezenta tendinte, rezultate ale unor cercetari, proiecte, tehnologii si inovatii din domeniul lor.

 

Mai multe informatii despre RENEXPO®  SOUTH-EAST EUROPE, din 21 – 23 Noiembrie 2012, la Sala Palatului din Bucuresti, puteti gasi pe www.renexpo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *