Premierul considera ca timbrul de mediu „este in favoarea masinilor noi”

  0
  378
  Municipalitatea ar?dean? a întocmit „harta zgomotului din ora?”
  Municipalitatea arădeană a întocmit „harta zgomotului din oraş”
  Premierul considera ca timbrul de mediu "este in favoarea masinilor noi"
  Premierul considera ca timbrul de mediu „este in favoarea masinilor noi”

  Premierul Victor Ponta sustine ca timbrul de mediu este „prohibitiv” doar pentru masinile vechi si cu nivel mare de poluare.

  Premierul Victor Ponta a declarat ca timbrul de mediu nu a afectat in sens negativ producatorii de masini, singurii afectati de aceasta taxa fiind posesorii de masini cu un nivel ridicat de poluare.

  „Timbrul de mediu nu a afectat in sens negativ producatorii de masini noi. Dimpotriva, timbrul de mediu este foarte mult in favoarea masinilor noi, care platesc taxa de prima inmatriculare foarte mica sau, in anumite situatii, zero chiar. Este insa prohibitiv pentru masinile mai vechi, cu un nivel de poluare mai ridicat. Deci taxa auto a incetinit declinul pietei”, a spus premierul la Salonul Auto Bucuresti, informeaza Agerpres.

  Victor Ponta a precizat ca o parte dintre romanii care doresc sa isi inlocuiasca vechiul autoturism cu unul nou nu reusesc sa contracteze un credit de la banca.

  „Problema este puterea de cumparare si refacerea increderii romanilor in dorinta de a-si schimba autoturismul. Si mai este o problema pe care nu o putem rezolva, nici noi, nici producatorii – cea care tine de creditare. Bancile nu prea mai dau credite. Foarte putini oameni isi cumpara masina cu banii jos. Daca bancile nu dau credite, nu prea ai cu ce sa iti schimbi masina”, a mai spus Victor Ponta.

  Premierul a vorbit, tot joi, despre efectele noului Cod rutier asupra scaderii numarului de accidente, afirmand ca acestea vor fi analizate dupa o anumita perioada, respectiv in cateva luni, un an sau doi ani, pentru eventuale adaptari.

  „Nu exista legi de neschimbat, ca se schimba realitatile. Evident ca vom constata- dar nu intr-o zi, doua, ci in niste luni, intr-un an, in doi – …se face o analiza, sa vedem care este influenta asupra accidentelor, asupra platii amenzilor, in ce masura s-a redus acest fenomen sau nu si, in functie de asta, Parlamentul, la dezbaterea ordonantei, sau noi putem sa intervenim cu modificari. Nu inseamna ca acum am inchis Codul rutier pentru urmatorii 50 de ani, ci ca, in functie de situatia reala, intotdeauna legislatia se adapteaza”, a spus Ponta.

  Miercuri, Guvernul a amanat din nou adoptarea noului Cod rutier, pentru a clarifica detaliile tehnice de constituire a contului unic in care sa fie varsate toate sumele incasate din amenzile percepute pentru contraventii si infractiuni.

  Ministerul de Interne a transmis ca proiectul Codului Rutier va fi reprogramat pentru prima sedinta de guvern de saptamana viitoare.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.