Premiu de 10 milioane de dolari pentru conceperea unei masini ecologice

  10 milioane de dolari este miza concursului Automotive X Prize, concurs care isi propune sa inspire urmatoarea generatie de masini eficiente energetic, informeaza GreenBiz.

  Competitia provoaca echipele concurente sa faca masini care sa atinga o performanta de 100 de mile pe galon si care sa fie pregatite de a intra pe piata. Concursul este sprijinit de primarul New York-ului Michael Bloomberg. „Progressive Automotive X Prize este un exemplu excelent despre cum sectorul privat poate oferi solutii provocarilor noastre complexe”, a declarat Bloomberg in cadrul Salonului Auto de la New York. „Aici in New York noi luam, de asemenea, masuri pentru conservarea energiei, prin transformarea flotei de taxiuri in flote de hibride si prin reducerea consumului energetic al orasului cu 30% in urmatorii 10 ani. Toate masurile fac parte din planul nostru de a crea un New York mai mare si mai verde”, a adaugata acesta.

  Peste 60 de echipe din 9 tari si-au anuntat intentia de a participa la competitie. Aplicatiile formale vor fi acceptate peste doua luni.

  Fundatia X Prize este cunoscuta pentru zborul sau suborbital de 10 milioane de dolari, Ansari X Prize. Produsele in forma finala sunt asteptate sa fie exemple de masini gata de productie care sa combine viteza, distant, performanta si sofatul urban. Standardele de emisii stricte trebuie indeplinite si se vor lua in considerare cele mai bune timpuri.

  Sursa:ROL

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *