Preotii din Ardeal, „misionarii” culturilor bio

0
691

Preotii ortodocsi din satele transilvanene vor beneficia de ajutorul Ministerului Agriculturii pentru a cultiva pamantul din parohii doar cu ingrasamant natural, scrie Agerpres.
preoti
Ei isi vor creste, de asemenea, animalele dupa vechile metode traditionale pentru a produce alimente ecologice, a anuntat mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, la sfarsitul saptamanii trecute.

„Noi vrem sa facem in fiecare parohie in asa fel incat preotul, impreuna cu cativa consilieri de-ai sai, care au un mic teren, sa lucreze pamantul ecologic si sa isi creasca pentru ei animale si asa sa ii invete pe oameni.

Incercam si programe de afara”, a spus mitropolitul Ardealului, care este si presedintele unei asociatii de promovare a produselor eco in Romania.

IPS Laurentiu Streza a sfintit turmele de oi la sfarsitul saptamanii, la un targ traditional al ciobanilor din localitatea Cristian, din judetul Sibiu.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, prezent la eveniment, a discutat cu mitropolitul Ardealului despre posibilitatea unei colaborari intre preoti si specialistii in agricultura, pentru a incuraja agricultura eco. Mitropolitul a recunoscut ca este foarte greu ca preotii sa ii convinga pe tarani sa revina la metodele vechi, dar sanatoase, de cultivat pamantul si de crestere a animalelor.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.