Presedintele BP a fost audiat in Congresul SUA

Razboi intre autoritatile americane si compania British Petroleum! Seful companiei , Tony Hayward a fost pus la zid de autoritati, desi a acceptat sa plateasca despagubiri de 20 de miliarde de dolari pentru dezastrul provocat in Golful Mexic de scurgerile de petrol.tony_hayward_audiat

Congresmanii i-au reprosat lui Tony Hayward ca British Petroleum si-a asumat riscuri extreme, care au dus in cele din urma la dezastrul ecologic din Golful Mexic.

Au urmat alte acuzatii, din ce in ce mai dure. Seful companiei a fost obligat sa asculte marturiile vaduvelor a doi dintre cei 11 muncitorii ucisi in explozia de la 20 aprilie si a fost pus fata in fata cu activistii care reclama cu furie dezastrul ecologic provocat de scufundarea platformei.

Cand i-a venit in sfarsit rindul, Tony Hayward nu a apucat sa spuna prea multe. O femeie cu mainile patate de petrol si-a varsat amarul, inainte de a fi evacuata de politie.

Seful British Petroleum si-a cerut scuze si a spus ca explozia nu ar fi trebuit sa aiba niciodata loc. Scuzele nu au multumit insa comisia oficiala de ancheta care acuza BP ca a redus masurile de siguranta pentru a economisi fonduri.

Peste 300 de milioane de litri de petrol s-au scurs deja in apele Golfului Mexic. Autoritatile americane sustin ca, zilnic, mai bine de 60.000 de barili de petrol continua sa se scurga in ocean.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *