Primariilor li se va cere sa faca parcuri sau gradini botanice in locul gradinilor zoo inchise

Secretarul de stat Lucia Varga din Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a declarat la Galati, ca se pregateste o modificare legislativa care sa impiedice autoritatile locale sa construiasca altceva decat parcuri sau gradini botanice pe locul gradinilor zoologice care au fost inchise.

„Autoritatile locale spera ca, inchizand gradinile zoologice, sa ramana cu terenul. Noi pregatim o modificare de legislatie astfel incat, in cazul in care gradinile zoologice sunt inchise, pe amplasamentele acestora sa se realizeze numai parcuri sau gradini botanice”, a declarat secretarul de stat.

Lucia Varga a dat ca exemplu municipiul Tecuci, care a decis sa inchida Parcul Zoo din localitate refuzand fondurile guvernamentale alocate special pentru modernizarea gradinilor zoologice din tara.

Potrivit secretarului de stat, Guvernul a alocat fonduri pentru modernizarea a 14 gradini zoologice din tara si urmeaza sa aprobe sume pentru reamenajarea altor sase. „Prin hotararea 1500/2007, Guvernul a alocat 38 de milioane de euro pentru modernizarea si extinderea a 14 gradini zoologice pentru ca autoritatile locale care aveau in administrare aceste gradini zoologice nu au investit astfel incat sa poata tine in captivitate animalele si riscau ca gradinile zoologice sa se inchida. In perioada care urmeaza, noi vom mai elabora o hotarare de guvern pentru finantarea altor sase gradini zologice”, a spus secretarul de stat Lucia Varga.

Sursa: Realitatea

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente