Primarul Robu avertizeaza firma Azur ca ar putea fi inchisa daca mai polueaza Timisoara

Primarul Robu avertizeaza firma Azur ca ar putea fi inchisa daca mai polueaza Timisoara
Primarul Robu avertizeaza firma Azur ca ar putea fi inchisa daca mai polueaza Timisoara

Obiceiul primarului Nicolae Robu de a inspecta santierele la ore tarzii tulbura uneori si somnul subalternilor.

De pilda, seful directiei de mediu a municipalitatii, Adrian Bere, a fost pus la treaba in miez de noapte dupa ce primarul a sesizat un miros neplacut in timp ce vizita joi seara Zona Soarelui, in jurul orei 23, pentru a vedea cum decurge amenajarea unei fantani.

“Am simtit un miros neplacut, apoi am constatat ca el persista si chiar se amplifica. M-am deplasat catre Calea Stan Vidrighin si in toata zona se simtea foarte puternic mirosul. L-am sunat pe domnul Bere si i-am cerut sa ii convoace si pe cei de la Garda de Mediu, pentru a identifica poluatorul.

In urma verificarilor, avem o concluzie certa: poluatorul este, in acest caz, compania Azur. Se vor face in continuare investigatii, pentru a se stabili ce se intampla acolo. Vom sanctiona firma Azur si, daca nu va fi in stare sa rezolve problema, astfel incat sa nu mai polueze orasul, ii vom ridica autorizatia de mediu.

Chiar cu riscul pierderii unor locuri de munca. Ceea ce spun acum despre Azur este valabil, insa, pentru toate firmele. Si nu ma refer doar la substantele nocive, ci si la emisiile care nu sunt daunatoare sanatatii, dar miros urat. Nimic nu e mai important decat sanatatea si confortul oamenilor.

De aceea, vom cere foarte hotarat companiilor care doresc autorizatie de mediu, fara de care nu pot functiona, un lucru: fara poluare!”, sustine Robu. Adrian Bere, la randul sau, sustine ca prima incercare de a intra intreprinderea Azur (producatoare de vopsele, n.r.), pentru a verifica, impreuna cu comisarii de la Garda de Mediu, liniile tehnologice si substantele folosite in productie, a esuat.

“Nu ni s-a permis accesul in incinta, dar vom descinde din nou. Deocamdata, am solicitat firmei in cauza sa ne prezinte o situatie privind schimburile de noapte, tehnologia si substantele folosite. Vom aplica sanctiuni, daca gasim nereguli”, afirma Adrian Bere.

Referindu-se la intreprinderea Continental, care se dovedeste in ultimii ani capul rautatilor in ceea ce priveste poluarea Timisoarei, Robu a declarat ca aceasta beneficiaza de un ragaz pentru a pune in functiune o instalatia prin care ar urma sa reduca semnificativ emisiile de noxe.

“Cei de la Continental investesc circa sapte milioane de euro pentru reducerea poluarii. Investitia are o durata de un an si jumatate, anul viitor ar trebui finalizata. Daca vom constata, insa, ca problema nu s-a rezolvat, le vom cere celor de la Continental sa isi relocheze fabrica”, promite mai-marele municipalitatii timisorene.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente