Array

Primul oras din Europa unde poti inchiria biciclete electrice

Primul oras din Europa unde poti inchiria biciclete electrice

Centrele de inchiriat biciclete nu mai sunt demult o noutate in marile capitale europene. Insa acestea devin o raritate atunci cand vine vorba de bicicletele electrice. Vilnius, capitala Lituaniei, este primul oras european unde municipalitatea a deschis puncte de inchiriat biciclete electrice, anunta site-ul de internet al Primariei Vilnius.

Astfel, bicicletele electrice pot fi inchiriate atat de localnici, cat si de turisti contra sumei de 3 euro pe ora. Pretul creste progresiv pentru cei care doresc sa se plimbe pe bicicleta fara efort mai mult timp. De exemplu, pentru patru ore de plimbare pe bicicleta electrica doritorii platesc 26 de euro.

Persoana care doreste sa inchirieze o asemenea bicicleta trebuie sa constituie, la momentul inchirierii, un depozit de 145 euro de pe cardul de credit, urmand sa-si primeasca banii inapoi atunci cand returneaza vehiculul la punctul de inchiriere initial.

In total, in oras sunt patru asemenea centre. Bicicletele se numesc „e-orange” si pe ele sunt desenate benzi portocalii.

Cu aceste biciclete, hotii nu au nicio sansa: vehiculul are incorporat un sistem GPS care permite municipalitatii sa localizeze bicicleta in orice moment.
Ideea cu bicicletele electrice este una dintre initiativele primarului Vilniusului, Arturas Zuokas, de a face accesibile publicului larg noile mijloace de transport prietenoase cu mediul.

Primarul care trece cu tancul peste masini

Arturas Zuokas a intrat in atetia publicului international recent, dupa ce a trecut cu un tanc peste masinile parcate ilegal pe strazile orasului.

„Este bine pentru locuitorii orasului Vilnius, este bine pentru turisti si pentru oras. Ma bucur ca Vilnius este primul oras care ofera o varianta inovatoare de transport public care rezolva problema aglomeratiei urbane cu care se confrunta toate orasele. Sper ca si alte orase ne vor urma exemplul”, a declarat primarul Arturas Zuokas.

La realizarea acestui proiect Primaria din Vilnius a colaborat cu producatori de bicilete electrice lituanieni si germani.

Introducerea unor sisteme similare de inchiriere a bicicletelor electrice este luata in considerare in tari precum Spania, Italia si Marea Britanie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente