Prinsi de furia apelor

0
291

EZERIS, ZORLENTU MARE- Asa cum era de asteptat, ploile torentiale din ultima perioada a adus dupa sine pagube cetatenilor din comunele predispuse la inundatii. De aceasta data comuna Ezeris si Zorlentu Mare se confrunta cu probleme, cetatenii intrand din nou in panica.
In Ezeris, paraul Tau, afluent al raului Poganis, a depasit cotele de atentie, patru gospodarii cazand astfel prada apelor. Din fericire, pagubele materiale nu se ridica la nivelul anilor precedenti, apa ajungand doar in curtile si gradinile oamenilor.

Cetateni speriati

La fata locului erau oamenii afectati de ape si viceprimarul Florin Grecu, alaturi de Ion Stefani, reprezentantul ISU. Din spusele viceprimarului am aflat ca in fiecare an sunt probleme din cauza ploilor torentiale si, din pacate, tot ce pot face autoritatile e sa… „asteptam sa nu mai ploua”.

Am dorit sa stam de vorba cu primarul comunei, insa dansul nu a dorit sa comenteze nimic.

„Daca ploaia nu se opreste vom avea probleme. Tot ce putem sa facem este sa evacuam animalele deoarece ele sunt cele mai afectate. Oamenii nu sunt in pericol”, ne-a spus Ion Stefani.

Potopul mai intai, avertizarea.. dupa

Situatia nu este la fel de roz pentru locuitorii din Zorlentu Mare unde Poganisul a „reusit” sa scoata afara din casa o familie. Conform primarului Viorel Isfan, trei gospodarii sunt afectate de inudatii una dintre ele fiind in pericol mai mare din cauza faptului ca apa a ajuns in casa.

„Am intervenit cu toate utilajele noastre pentru a evacua femeia si fiica de sapte ani a acesteia. Din pacate, am avut ceva probleme pentru ca doamna nu a dorit sa paraseasca casa. Alaturi de politie am spart usa pentru a le scoate afara. La ora actuala, cel mai important lucru este ca oamenii sa fie in siguranta”, ne-a mai spus edilul, care a ramas surprins in clipa primirii faxului cu avertizarea de Cod Galben.

Asta dupa ce de o zi intreaga oamenii luptau impotriva apelor…
Autoritatile din Zorlentu Mare au ramas „pe pozitii” toata noaptea pentru a fi pregatiti in caz de inrautatire a situatiei.

Sursa: Caon

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.