Producatorul Bioenergy vrea si concesiunea serviciului de transport-distributie energie termica din Suceava

Thermonet, o societate nou constituita prin asocierea Adrem Invest Bucuresti, actionar majoritar al Bioenergy Suceava (operatorul noii centrale pe gaz si biomasa din municipiu) si Elsaco Botosanivrea sa concesioneze de la administratia municipiului serviciului de transport si distributie a energiei termice, a declarat directorul general al Bioenergy Suceava, Vasile Ilie.

Acesta a precizat ca intentia societatii este de a face investitii semnificative in modernizarea sistemului de termoficare. ”Dorim ca, in cateva luni, sa facem niste modernizari atat la punctele termice, cat si la retele in vederea diminuarii pierderilor. Una dintre modernizari ar viza ca populatia sa beneficieze de apa calda instantaneu la deschiderea robinetului, nu ca acum, cand oamenii trebuie sa tina robinetul deschis minute bune pana cand curge apa calda. Trebuie sa tragem o conducta de retur de la fiecare bloc pana in punctul termic si asta o putem face foarte repede. Populatia trebuie sa vada o imbunatatire imediata a calitatii”, a spus Ilie.

In opinia lui, ar fi avantajos ca transportul si distributia energiei termice sa ramana in grupul de firme din care face parte Bioenergy si Thermonet, pentru ca in aceasta situatie ar exista certitudinea ca energia termica produsa de noua centrala este platita in totalitate. ”Ne dorim ca serviciul de transport si distributie sa fie preluat fie de noi, fie de o firma puternica, serioasa si viabila care sa plateasca integral si la timp energia pe care o primeste de la noi”, a spus Ilie.

El a precizat ca producatorul de energie termica Bionergy are de recuperat de la actualul operator al sistemului de transport si distributie a energiei termice, SC Termica SA Suceava, aflat in faliment, 22.559.895 lei, din care 1.784.471 lei reprezinta penalitati de intarziere. ”Suntem inscrisi al masa credala si asteptam sa demareze procedurile prin care sa ne recuperam banii”, a precizat Ilie.

Negocierea directa pentru concesionarea serviciului de transport si distributie a energiei termice va avea loc pe 13 august. Vor participa trei societati care au depus oferte eligibile la licitatia soldata cu esec organizata de primaria Suceava, respectiv Thermonet, Veolia Energie Romania, subsidiara grupului francez Dalke, si Transagent, noua societate al carei actionar unic este Consiliul Local. Ilie a sublinieat ca noua centrala functioneaza la intreaga capacitatea si nu are nevoie de reparatii, revizii sau alte interventii tehnice, societatea platindu-si toti furnizorii de biomasa la timp, iar o parte din ei chiar in avans. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *