Programul Casa Verde va fi extins si la hotelurile de pe litoral

Programul Casa Verde va fi extins si la hotelurile de pe litoral, care ar putea accesa fonduri de mediu pentru montarea de panouri solare, a spus, marti, ministrul interimar al mediului, Elena Udrea.Casa Verde

„Vom modifica ghidul de finantare pana pe 9 octombrie, impreuna cu operatorii din domeniu, iar apoi vom demara sesiunea de depunere a proiectelor, astfel incat lucrarile efective sa inceapa din ianuarie 2010”, a precizat Udrea.

Ea a adaugat ca „a existat cerere pentru finantarea unor proiecte de acest fel din mediul privat, astfel incat hotelurile sa poata beneficia de cofinantari pentru incalzirea prin panouri solare, iar sezonul estival sa poata fi prelungit”.

Ministrul interimar al Mediului a mai spus ca in cele doua sesiuni de depunere a proiectelor pentru Casa Verde de catre autoritatile publice (a doua sesiune fiind inca in derulare) „nu se vor da toate fondurile disponibile”.

„Fondurile nu vor putea fi cheltuite in acest an, dar daca vom constata ca e nevoie de fonduri suplimentare, le vom adauga”, a precizat Udrea.

Bugetul total pentru cele doua etape ale programului Casa Verde este de 310 milioane lei (150 milioane lei, in prima etapa, respectiv 160 milioane lei in cea de-a doua).

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *