Programul Rabla a inceput in forta

0
315

Cei interesati de cumpararea unei masini noi prin Programul Rabla trebuie sa se grabeasca, deoarece mare parte din automobilele alocate comerciantilor din Dolj sunt deja promise.

Doljenii s-au grabit sa depuna documentele la dealerii locali de automobile pentru a se asigura ca prind un loc dintre cele alocate comerciantilor. Din 280 de masini disponibile prin Programul Rabla la Plusauto Craiova, despre aproximativ 70 dintre acestea se poate spune ca au numele viitorilor proprietari inscrise pe ele. „Cererea este foarte mare in continuare. Desi programul a demarat la 1 iunie, avem circa 70 de cereri depuse, avansuri date, urmeaza sa perfectam actele”, a declarat Adrian Marasescu, directorul firmei.

Firmei Rucom SA din Craiova, ce comercializeaza Opel si Chevrolet, i-au fost alocate 311 locuri in programul de reinnoire a parcului auto, 155 pentru Opel, respectiv 156 pentru Chevrolet. „Au fost ocupate 70 de locuri, iar livrarile catre noii proprietari vor incepe de saptamana viitoare”, a declarat Mihaela Ciurel, directoarea de vanzari din cadrul Rucom. Autec Autotechknic, dealer Skoda, se afla in aceeasi situatie, avand deja ocupate 60 din cele 200 de locuri alocate, conform Andreei Ciuca, coordonator marketing.

Conform listei producatorilor si importatorilor autorizati inscrisi in actiunea Rabla, 237 de locuri sunt alocate si dealerului Peugeot, Simode SA, iar Kia Romauto a primit 799 de locuri. „La sfarsitul saptamanii vom sti concret cate masini vom avea disponibile, dar ne asteptam sa ne fie alocate 30-40 de unitati, fiind disponibile Kia Rio, c”eed, Picanto si Cerato”, a declarat George Popescu, director de vanzari Kia in cadrul Oz Maraton din Craiova. In anumite cazuri, precum Popeci Auto – dealer Mercedes – Dodge – Chrysler, nu au fost alocate locuri in Programul Rabla, sau, in alte cazuri, au fost repartizate foarte putine. Aproximativ zece automobile Citroen vor putea fi cumparate beneficiind de prima de casare.

Loganul, epuizat din start

Reprezentantii concesionarului Dacia-Renault, Redac Craiova, spun ca pentru Logan inscrierile au inceput cu luni in urma. Cu toate ca inca nu s-a stabilit numarul de automobile Logan alocate prin actiunea Rabla, solicitarile depuse de craioveni pentru achizitionarea unei masini sunt mult mai multe.

Redac conteaza pe faptul ca nu toti comerciantii locali de automobile vor reusi sa vanda in prima etapa toate automobilele alocate, astfel ca, odata cu redistribuirea locurilor ramase vor fi satisfacute si restul cererilor depuse. „Probabil noi vom epuiza cota de automobile in cateva zile. Am primit cereri inca din ianuarie si am prelucrat dosarele, probabil chiar mai multe decat cota ce ne va fi repartizata. Contam pe redistribuirea locurilor ramase neocupate daca alti comercianti nu reusesc sa vanda toate automobilele”, a declarat Luiza Scarlatescu, directoarea vanzari Redac Craiova.

Prima etapa a Programului Rabla a inceput pe 1 iunie si se deruleaza pana pe 25 septembrie. A doua etapa va demara la 1 octombrie si se va incheia pe 12 decembrie. In acest an, in programul de reinnoire a parcului auto din Romania sunt alocate 40.000 de locuri. Prima de casare este de 3.000 de lei, ca si anul trecut. Autoturismele noi comercializate in cadrul Programului Rabla pot fi achitate integral sau in rate, insa nu este permisa achizitionarea acestora in sistem leasing.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.