Array

Programul Rabla se prelungeste

Programul Rabla se prelungeste

Ministerul Mediului si Padurilor le-a pregatit o surpriza persoanelor care s-au inscris in programul Rabla din aceast an. Nu ca a realizat un parteneriat cu reprezentantii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si ca soselele din tara vor arata altfel, ci doar ca a modificat termenul de utilizare a tichetelor valorice din programul „Rabla”. Mai precis, acest termen a fost prelungit cu aproape o luna fata de data stabilita initial.

Intr-un ordin pentru aprobarea derogarilor de la dispozitiile programului guvernamental publicat de Administratia Fondului pentru Mediu si aprobat de ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, se precizeaza ca persoanele care nu si-au depus inca cererea pentru decontare o mai pot face pana pe 13 decembrie.

Tot in acest document se mentioneaza si faptul ca voucherele neutilizate pana la data de 10 decembrie din acest an duc la pierderea dreptului de utilizare a acestora pentru prima de casare. O alta derogare de la vechile dispozitii se refera la cererile de decontare care pot fi depuse pana pe 13 decembrie, iar procedura de decontare efectiva se va face pana cel tarziu pe 24 decembrie. In cazul in care achizitionarea autovehiculului nou nu se realizeaza din vina exclusiva a producatorului, acesta are obligatia de a oferi proprietarului inscris, in maximum 90 de zile de la data de 31 decembrie 2012, posibilitatea sa cumpere un autovehicul nou, din al carui pret se va scadea contravaloarea tichetului/tichetelor, se precizeaza in ordinul citat.

In total, Administratia Fondului pentru Mediu a pus la dispozitie pentru Programul Rabla din acest an, in cele doua etape, 171 de milioane de lei. Din aceasta suma, pot fi scoase din uz 45.000 de autovehicule mai vechi de 10 ani.

In prima etapa a programului, care a inceput in data de 3 aprilie, au fost alocate 114 milioane de lei pentru casarea a 30.000 de autovehicule, iar pentru cea de-a doua, demarata la inceputul lunii august, au fost alocate alte 57 de milioane de lei pentru casarea a inca 15.000 de masini. Dintre toate tichetele puse la dispozitie in programul Rabla din acest an, tichete tiparite de Administratia Fondului pentru Mediu si repartizate colectorilor/REMAT-urilor, 43.350 au fost alocate persoanelor fizice, iar 1.650 persoanelor juridice. Repartizarea tichetelor pe judete s-a realizat in functie de numarul de locuitori. Acestea au fost repartizate in mod egal intre colectori la nivelul fiecarui judet. Ultimele 15.000 de tichete, alocate in etapa secunda a Programului Rabla, au fost destinate doar persoanelor fizice.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente