Proiect de peste 270 de mii de euro pentru conservarea biodiversitatii din Cheile Sohodolului

Un proiect de valorificare, protejare si conservare a ariei naturale montane Cheile Sohodolului, din judetul Gorj, va fi implementat in comuna gorjeana Runcu, de catre Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Gorj, incepand cu luna mai a anului viitor, transmite corespondentul NewsIn.
Cheile Sohodolului
Valoarea totala a proiectului initiat de APM Gorj se ridica la peste 272.480 de euro, din fonduri europene, si se va desfasura pe o perioada de 27 de luni.

„Obiectivul general al proiectului il constituie protectia si conservarea biodiversitatii din aria naturala protejata Cheile Sohodolului, unul dintre cele mai importante locuri pentru turismul gorjean. Va viza imbunatatirea masurilor de conservare a speciilor si habitatelor din zona respectiva, a infrastructurii, cresterea constientizarii grupurilor tinta privind importanta conservarii biodiversitatii pe teritoriul ariei protejate si a capacitatii administrative a custozilor. Activitatile proiectului vor fi indreptate spre cartarea speciilor si habitatelor, evaluarea starii de conservare a acestora, masuri pentru mentinerea si imbunatatirea sa”, a declarat Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj.

Acesta a adaugat ca, in cele 27 de luni, vor avea loc si activitati de consultare, constientizare si informare a elevilor si prescolarilor, studentilor si cadrelor didactice, autoritatilor publice locale, a vizitatorilor si comunitatii locale.

Proiectul a fost realizat de specialistii APM Gorj. Potrivit lui Gheorghe Fometescu, in cadrul proiectului vor fi cartate si inventariate toate speciilor de flora si fauna salbatica din zona, va fi constituit un centru de informare, vor fi intocmite patru habitate protejate din aria naturala care vor indica starea de conservare, vor fi realizate harti de cartare pentru 34 de specii de animale, doua specii de plante. Vor fi distribuite 5.395 de pliante, 60 de postere, 1.080 de brosuri.

„Proiectul a fost realizat intr-un an de zile si am fost felicitati pentru initiativa. Am lucrat foarte mult la proiect si am ales Chele Sohodolului pentru ca mi se pare ca este cea mai frumoasa zona. Acolo sunt plante si animale unice si trebuie sa facem totul pentru a le pastra”, a mai spus Gheorghe Fometescu.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *