Proiect de protejare a mediului in aria Prutului Inferior, lansat la Vladesti

0
495
Eugen Chebac, presedintele Consiliului Judetean Galati
Eugen Chebac, presedintele Consiliului Judetean Galati

Consiliul Judetului Galati a lansat proiectului „Actionam impreuna pentru un mediu mai curat – atitudine si implicare”, o noua initiativa dedicata dezvoltarii cooperarii transfrontaliere din zona de frontiera Galati – Cahul, dar si a schimbului de experienta intre tineri in domeniul mediului.

La sediul Centrului Transfrontalier de Protectia Mediului din comuna Vladesti, judetul Galati, a avut loc lansarea oficiala in Romania a proiectului „Actionam impreuna pentru un mediu mai curat – atitudine si implicare”, proiect finantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Comun Romania – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013, Prioritatea 3, „Promovarea activitatilor People to people”, Masura 3.2 „Schimburi culturale, sociale si in domeniul educatiei”.

Prin implementarea acestui proiect pe parcursul a 16 luni, Agentia de Cooperare Transfrontaliera si Integrare Europeana Cahul, Republica Moldova, si partenerul sau, Consiliul Judetului Galati urmaresc promovarea dezvoltarii durabile a zonei de frontiera Galati si Cahul prin intensificarea relatiilor de cooperare si a schimbului de experienta intre tineri in domeniul mediului.

Proiectul are un buget total de 52.428,95 euro, din care 47.154,59 euro reprezinta contributia nerambursabila a Uniunii Europene, iar 5.274,36 euro cofinantarea. Aceste sume vor fi asigurate din bugetele proprii ale celor doi parteneri.

„Obiectivele specifice ale proiectului lansat astazi vizeaza intensificarea cooperarii dintre tinerii din cadrul comunitatilor din zona Galati-Cahul in vederea promovarii valorilor democratice, culturale si civice europene, precum si pentru promovarea protectiei mediului in aria Prutului Inferior, constientizarea tinerilor cu privire la necesitatea implicarii acestora in viata comunitatii si sustinerea proiectelor comunitare de interes public, imbunatatirea cooperarii transfrontaliere dintre tineri in diferite domenii de activitate si dezvoltarea abilitatilor tinerilor de a initia si implementa proiecte transfrontaliere”, a declarat Eugen Chebac, presedintele Consiliului Judetului Galati.

Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finantat de Uniunea Europeana prin Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat si este cofinantat de tarile participante in cadrul programului (www.ro-ua-md.net).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.