Propunere pentru un mediu curat: 22 septembrie – In oras fara masina!

Propunere pentru un mediu curat: 22 septembrie – In oras fara masina!
Propunere pentru un mediu curat: 22 septembrie – In oras fara masina!

Ziua de 22 septembrie se va derula si in municipiul Bacau sub deviza “In oras fara masina!” (In town without my car!).
“Circulatia nu va fi intrerupta, luni, in Bacau, arata Maria Ionos, purtator de cuvant al Agentiei pentru Protectia Mediului (AMP). Ii invitam, insa, pe bacauani sa foloseasca solutii alternative de deplasare: mijloacele de transport in comun, bicicleta, mersul pe jos.”

APM Bacau sarbatoreste a 13-a editie a „Saptamanii Mobilitatii Europene” (European Mobility Week), prilej cu care a desfasurat si mai desfasoara actiuni de informare in scoli. Tema centrala a anului 2014, „Strazile noastre – alegerea noastra! (our streets, our choice)”, si-a propus reevaluarea modului in care privim mediul urban, incurajand populatia sa se implice activ in crearea tipului de oras in care doresc sa locuiasca.
Impactul intensificarii traficului de masini asupra sanatatii umane, in special in zonele urbane, obliga autoritatile locale sa aloce mai mult spatiu traficului nemotorizat si sa regandeasca balanta dintre spatiul ocupat de masini si spatiul verde, in vederea imbunatatirii calitatii vietii.

“Campania, au opinat organizatorii, va avea succes cand rezultatele se vor oglindi in starea de sanatate a populatiei si in promovarea unui sistem de transport durabil si eficient prevenind poluarea mediului in care traim.”

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,546FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente