Protest in Capitala: Angajatii din institutiile de mediu au cerut marirea salariilor

0
887

Membri ai Federatiei Nationale de Mediu Ecologistul, ce reprezinta angajatii din institutiile de mediu, au pichetat, marti, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) si Ministerul Muncii, cerand majoarearea salariilor si aratand ca au ajuns sa incaseze salariul minim pe economie.

Aproximativ 100 de persoane, reprezentand angajati din institutii precum Ministerul Mediului, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, Garda de Mediu, au participat la pichetele de la Ministerul Mediului si Ministerul Muncii, potrivit Mediafax.

Vicepresedintele Cartel Alfa, Petru Dandea, a explicat ca angajatii din institutiile de mediu sunt nemultumiti din cauza ca nu s-a aplicat Legea salarizarii in vigoare din 2010, ce prevedea cresteri anuale ale salariilor tuturor bugetarilor. Astfel, salariile lor au stagnat, ajungand in timp la valorea salariului minim pe economie, singura care a crescut, la 1.050 de lei brut, respectiv 777 de lei net.

Petru Dandea a precizat ca jumatate din angajatii in institutiile de mediu castiga salariul minim pe economie. In plus, ei sunt nemultumiti ca nu se regasesc in proiectul noii Legi a salarizarii elaborate de Ministerului Mincii.

Sindicalistii din institutiile de mediu se gandesc sa continue protestele, amenintand inclusiv ca angajatii din agentiile pentru protectia mediului nu vor mai elibera autorizatiile si avizele ce le sunt solicitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.