Proteste in Napoli

Locuitorii contesta decizia oficialilor de a construi o groapa de gunoi la numai o suta de metri de casele lor

Autoritatile vor sa construiasca o groapa de gunoi la marginea orasului. Napolitanii spun ca distanta prea mica fata de zona locuita le pune viata in pericol.

Provincia Campania se afla de 14 ani in „stare de urgenta” din cauza deseurilor, ca urmare a nefunctionarii centrelor de tratare. Un factor determinant in acest sens este, potrivit autoritatilor, infiltrarea mafiei in industria reciclarii gunoaielor, scrie France Presse. Dupa o perioada de relativa acalmie, datorata, in special, alegerilor legislative care au avut loc luna trecuta, in prezent, strazile din Napoli sunt sufocate, din nou, de 3.500 tone de deseuri care nu au fost colectate.

45.000 tone de gunoaie

Centrul istoric al orasului este invadat de deseuri si mirosuri pestilentiale, situatie agravata si de temperaturile ridicate din ultimele zile. Aproximativ 45.000 tone de gunoaie sunt imprastiate in intreaga provincie Campania, scriu ziarele din sudul peninsulei.

Efectele imediate ale situatiei au fost reactiile disperate din partea locuitorilor. Astfel, pompierii au intervenit, in numai 24 de ore, de peste 70 de ori pentru a stinge incendiile aprinse de locuitorii care au decis sa arda singuri mormanele de gunoi.

Solutie tensionata

Consiliul municipal s-a reunit, luni, pentru stabilirea masurilor ce se impun pentru rezolvarea crizei.
Oficialii au decis ca toate gunoaiele de pe strazi sa fie depozitate provizoriu intr-o singura groapa, care sa fie amenajata la marginea nordica a orasului. Solutia a atras insa proteste vehemente prompte din partea locuitorilor zonei, 1.000 de persoane participand la o manifestatie de strada impotriva acestei decizii. „De o saptamana, stam zi si noapte in zona de nord a orasului pentru a impiedica realizarea acelui depozit. Nu vom putea trai cu o groapa de gunoi situata la mai putin de o suta de metri de casele noastre”, spun protestatarii.

Premierul italian Silvio Berlusconi a anuntat ca prima reuniune a guvernului condus de el va avea loc, saptamana viitoare, la Napoli.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente