Proteste la Berlin. Zeci de mii de persoane, nemultumite de noul plan nuclear al Germaniei

Protestul a fost in general pasnic si nu au fost semnalate incidente majore. Politia a estimat numarul participantilor la 37.000, insa organizatorii sustin ca la manifestatie ar fi paricipat de fapt in jur de 100.000 de oameni.

Zeci de mii de persoane au protestat sambata la Berlin, chiar in fata sediului Cancelarului Angela Merkel.
Manifestantii sunt nemultumiti de planul nuclear al Germaniei.

Protestul a fost in general pasnic si nu au fost semnalate incidente majore. Politia a estimat numarul participantilor la 37.000, insa organizatorii sustin ca la manifestatie ar fi paricipat de fapt in jur de 100.000 de oameni. Protestatarii au venit din toata tara, cu 150 de autobuze si trenuri speciale puse la dispozitie de organizatorii protestului.

Coalitia de guvernamant a lui Merkel a decis saptamana trecuta sa prelungeasca pana in 2022, termenul limita pentru incetarea activitatii nucleare.

Daca va fi pus in practica, noul plan ar prelungi cu zece ani existenta celor 17 reactoarea nucleare ale Germaniei, insa calcule facute de presa arata ca unii operatori ar putea sa tina in functiune reactoare si dincolo de 2040. Asta desi Germania s-a angajat sa abandoneze proiectele nucleare in favoarea celor ecologice. Cabinetul lui Merkel sustine insa ca planul ramane in picoare si ca masura de prelungire a vietii reactoarelor nucleare este necesara doar pentru a mentine aprozivionarea cu energie pana cand resursele regenerabile ar putea sa sustina cererea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *