Manifestatiile impotriva alimentelor modificate genetice iau amploare in SUA: „Monsanto ne otraveste copiii!“

Manifesta?iile împotriva alimentelor modificate genetice iau amploare în SUA: „Monsanto ne otr?ve?te copiii!“
Manifestatiile impotriva alimentelor modificate genetice iau amploare in SUA: „Monsanto ne otraveste copiii!“
Manifestatiile impotriva alimentelor modificate genetice iau amploare in SUA: „Monsanto ne otraveste copiii!“

Protestatarii s-au strans in zeci de orase, sambata, pentru a-si exprima nemultumirile fata de compania de produse modificate genetice Monsanto.

Organizatorii sustin ca manifestatiile s-au desfasurat in 52 de tari si 436 de orase, inclusiv in Los Angeles, unde protestatarii afisau bannere pe care se puteau citi mesaje precum: „Real Food 4 Real People“ sau „Label GMO, It’s Our Right to Know“ („Etichetati alimentele modificate genetic, e dreptul nostru sa le stim“). In Statele Unite, unde miscarea a capatat amploare, cele mai multe alimente sunt modificate genetic, informeaza site-ul „The Huffington Post“. Criticii arata ca organismele modificate genetic au un impact devastator asupra omului, se afla la originea mai multor tipuri de boli si afecteaza inclusiv mediul inconjurator. Utilizarea organismelor modificate genetic reprezinta o sursa de nemultumire in randul populatiei, care cere etichetarea acestora, desi alti oameni de stiinta sustin ca nu exista motive de ingrijorare.

Miscarea a debutat acum cateva luni, cand fondatoarea si organizatoarea acesteia, Tami Canal, a creat o pagina de Facebook, pe 28 de februarie, facand apel la mobilizare din partea cetatenilor. „Daca mi s-ar fi alaturat macar 3.000 de oameni, as fi considerat asta o reusita“, a declarat ea sambata. In schimb, Tami a subliniat ca un numar „incredibil de oameni“ au fost receptivi si au participat la mars. „Vom continua pana ce Monsanto indeplineste cererile consumatorilor. Ne otravesc copiii, planeta“, a declarat ea. „Daca nu luam atitudine, cine o va face?“. In Statele Unite, nu este obligatoriu ca alimentele modificate genetic sa fie etichetate, dar alte companii au intensificat presiunile pentru ca organismele modificate sa fie identificate de catre consumator. Senatul american, pe de alta parte, a respins saptamana aceasta adoptarea unei legi care le-ar permite statelor sa ceara etichetarea alimentelor modificate genetic de catre companii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *