Protestul anti Rosia Montana, in cifre seci: zero stiri pe Antena 1, Antena 3, Romania TV si Prima TV

0
583
Protestul anti Ro?ia Montan?, în cifre seci: zero ?tiri pe Antena 1, Antena 3, România TV ?i Prima TV
Protestul anti Roșia Montană, în cifre seci: zero știri pe Antena 1, Antena 3, România TV și Prima TV
Protestul anti Rosia Montana, in cifre seci: zero stiri pe Antena 1, Antena 3, Romania TV si Prima TV
Protestul anti Rosia Montana, in cifre seci: zero stiri pe Antena 1, Antena 3, Romania TV si Prima TV

Un tabel si cateva cifre seci, dar mai mult decat relevante, arata dezinteresul posturilor de televiziune fata de manifestatiile impotriva exploatarii de la Rosia Montana. Duminica seara, cateva posturi au inregistratzero pe linie in acoperirea evenimentului.

Intrati in dialog cu reprezentantii vostri in Parlament si cereti-le sa va reprezinte punctul de vedere cu privire la proiectul RMGC de exploatare a Rosiei Montane. Selectati judetul si adresa pe www.protectiamediului.org/cine-te-reprezinta/ pentru a incepe.

O monitorizare facuta de agentia Media Imagein exclusivitatepentru paginademedia.ro, vorbeste de la sine: nicio stiri peRomania TV, nicio stire pe Antena 1, nicio stire pe Prima TV, niciuna pe Antena 3.

Cum au fost reflectate actiunile impotriva RMCG de catre posturi, duminica seara:

Post TVNumar stiriDurata
Digi 24834:17
Realitatea TV739:25
B1273:17
Protv103:06
TVR 1100:43
Antena 1000:00
Prima TV000:00
Antena 3000:00
Romania TV000:00

Sursa: Monitorizare Media Image pentru pagiandemedia.ro. 

O mentiune importanta: Toate posturile din acest tabel, cu exceptia Digi24 au difuzat, in acest an, reclame pentru proiectul RMCG.

Pro TV, postul cu cea mai mare audienta din Romania a avut o stire de trei minute. Cei mai generosi cu protestele au fost B1 TV cu 73 de minute,Realitatea TV cu 39 de minute si Digi 24 cu 34 de minute. Pe langa stiri, Realitatea TV a mai avut si 50 de minute intr-o emisiune dezbatere, in timp ce B1 TV a avut 16 minute.

Transmisiile B1 TV, care a vazut o perioada protestele ca manifestatii impotrivaGuvernului, au fost atinse de tusa subiectiva ale reporterilor.

Cateva exemple:

Madalina Poenaru, reporter B1 TV –

  • „Protestul este neautorizat, trebuie spus acest lucru, pentru ca asa fac acesti oameni, sustin o cauza. Sunt si alte persoane care au de suferit de pe urma acestui protest. Pe de o parte este faptul ca traficul care este dat peste cap in Bucuresti, dar este si galagia pe care acestia o fac, au fluiere si scandeaza incontinuu”.
  • „Mai mult decat atat, nu sunt nici foarte prietenosi cu jurnalistii care sunt alaturi de ei pe strada si incearca sa faca vocea lor auzita”.
  • „Intelegem ca vrei sa sustii un proiect, vrei sa fii auzit insa nu asa se procedeazaNu poti sa iesi in evidenta perturband pe altii.(…) Este o modalitate prin care foarte multi tineri isi expun punctul de vedere fara sa aiba neaparat legatura cu ceea ce inseamna in acest moment proiectul Rosia Montana”.

Nadia Ciurlin, realizator B1 TV – „Protestatarii discuta intre ei acolo in Piata Victoriei si incearca sa se puna de acord sa se intoarca in piata Universitatii si sa blocheze traficul. Probabil pentru ca acolo nu au sorti de izbanda, pentru ca acolo nu blocheaza nimic si nu sunt foarte importanti sau nu atrag destul de multa atentie ca la Piata Universitatii”.

Intrati in dialog cu reprezentantii vostri in Parlament si cereti-le sa va reprezinte punctul de vedere cu privire la proiectul RMGC de exploatare a Rosiei Montane. Selectati judetul si adresa pe www.protectiamediului.org/cine-te-reprezinta/ pentru a incepe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.