Provincia Hebei din nordul Chinei depune mari eforturi pentru ocrotirea mediului

0
418

O data cu dezvoltarea constanta si rapida a economiei nationale, ocrotirea mediului a devenit o problema din ce in ce mai serioasa pentru China. Economisirea consumului de energie si reducerea emisiilor de materiale poluante reprezinta un aspect important in ocrotirea mediului si autoritatile de la diferite niveluri din tara noastra acorda o atentie din ce in ce mai sporita in aceasta privinta.

Recent, guvernul provinciei Hebei din nordul Chinei a elaborat un program provincial privind economisirea consumului de energie si reducerea emisiilor de materiale poluante. Potrivit acestui document, incepand din anul 2008, in toate acordurile de vanzare a locuintelor nou construite trebuie sa fie marcati indicii si informatiile privind consumul de energie, cat si masurile luate pentru economisirea acestuia etc.

Aceasta reprezinta o masura luata de autoritatea locala pentru promovarea constructiilor cu economisirea consumului de energie. Primaria a declarat ca toate constructiile care nu satisfac standardele stabilite, nu pot obtine permis de constructie. Iar cele deja construite, nu pot fi vandute, nici nu pot fi folosite.

In afara de aceasta, guvernul local mai stimuleaza folosirea noilor materiale de constructie, popularizarea productiilor ce folosesc energia solara si instalatiile de iluminare cu economisirea consumului de energie.

Concomitent cu masurile luate in privinta economisirii consumului de energie, guvernul local din Hebei a mai elaborat alte masuri in ceea ce priveste reducerea emisiilor de materiale poluante. Ca de exemplu, potrivit programului mentionat, pana la sfarsitul anului 2008, in toate fabricile de tratarea apelor poluate din mediul urban din aceasta provincie trebuie sa fie stabilit un sistem de supraveghere conectat cu departamentele de ocrotirea mediului, care vor supraveghea automat si permanent situatia de tratarea apelor poluate din aceste fabrici.

Pana la sfarsitul anului 2008, toate intreprinderile din provincia Hebei care consuma anual peste 10 mii de tone de carbune standard sunt obligate sa fie conectate la website-ul de economisirea consumului de energie din provincie si sa raporteze periodic situatia consumului si masurile luate privind reducerea acestuia. Si pana la sfarsitul anului 2009, la toate termocentralele de electricitate trebuie sa fie montate echipamentele de desulfurizare. Departamentele de ocrotirea mediului vor supraveghea totodata aceste intreprinderi si termocentrale de electricitate.

Mentionam ca provincia Hebei era o provincie agricola, productia de cereale de aici ocupand o mare parte din productia totala a tarii. In ultimii ani, s-a dezvoltat aici repede si industria. Autoritatea locala a luat o serie de masuri pentru ocrotirea mediului si a obtinut rezultate vizibile.

Sursa: Cri Online

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.