„Rabla“ reînvie în „Prima ma?in?“, dar cu op?iuni limitate
„Rabla“ reînvie în „Prima maşină“, dar cu opţiuni limitate
 „Rabla“ reinvie in „Prima masina“, dar cu optiuni limitate
„Rabla“ reinvie in „Prima masina“, dar cu optiuni limitate

Programul Prima Masina este vazut ca un inlocuitor al programului Rabla, insa pretul de achizitie stabilit introduce discriminari, atat pentru importatori, cat si pentru clienti.

Conform capital.ro, desi programul Prima Masina trebuia sa demareze la inceputul acestei luni, fiind aprobat de guvern la jumatatea lunii octombrie, acesta este in asteptare. Ceea ce se stie este faptul ca autoturismul nou, care poate fi cumparat prin intermediul programului, trebuie sa aiba un pret de achizitie care sa nu depaseasca suma de 50.000 lei plus TVA, adica aproximativ 14.000 de euro.

„Prima masina“ a fost prezentat ca un program adresat in special tinerilor. De fapt, se adreseaza oricui. Pot intra in program toti cei care nu au mai avut in proprietate o masina noua, nu au obligatii neachitate la bugetul general consolidat (impozite, taxe si contributii) si restante la alte credite. Persoanele cu varsta intre 18 si 35 de ani trebuie sa achite un avans minim de 5% din pretul de achizitie, in timp ce persoanele de peste 36 ani (inclusiv) trebuie sa dea un avans de minimum 10%. Pentru prima categorie de varsta, finantarea garantata, exclusiv dobanzi si comisioane bancare sau alte sume datorate de beneficiar, este de 95% din pretul de achizitie din factura proforma. Pentru a doua categorie de varsta, finantarea garantata este de 90%. Solicitantii trebuie sa demonstreze calitatea de imprumutat, sa faca dovada pe propria raspundere si pe baza copiei facturii proforma ca autoturismul este nou, Euro 5 si ca a fost cumparat de la o persoana juridica care are ca activitate vanzarea de autoturisme. Masina trebuie sa fie asigurata cu o polita full Casco fara fransiza care sa fie ipotecata in favoarea Ministerului de Finante si a creditorului, scrie capital.ro.

Durata maxima a creditului trebuie sa fie de 7 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here