RACHEL LOUISE CARSON, mama tuturor miscarilor ecologiste de pe Glob

0
499
RACHEL LOUISE CARSON, mama tuturor mi?c?rilor ecologiste de pe Glob
RACHEL LOUISE CARSON, mama tuturor mişcărilor ecologiste de pe Glob
RACHEL LOUISE CARSON, mama tuturor miscarilor ecologiste de pe Glob
RACHEL LOUISE CARSON, mama tuturor miscarilor ecologiste de pe Glob

RACHEL LOUISE CARSON este considerata drept persoana care a pus bazele miscarii ideologice de protejare si prezervare a mediului, lucrarea sa Primavara Linistita, aparuta in anul 1962, stand la baza proiectelor ecologice de mai tarziu. 

Cu Primavara Linistita, Rachel Louise Carson a pus fara sa stie bazele miscarilor ecologiste de pretutindeni

RACHEL LOUISE CARSON este privita si acum, la 107 ani de la nastere si 50 de ani de la moarte, drept „mama” tuturor miscarilor ecologiste de pe Glob, conceptele sale fiind cele care au dezvoltat ideea de protectie a mediului.

In lucrarile sale, RACHEL LOUISE CARSON sustinea ca substantele chimice sintetice, in special ierbicidele, vor cauza epidemii in masa si vor afecta mortal foarte multe animale salbatice. De altfel, Environmental Defense Fund a determinat la sfarsitul anilor ’60 interzicerea folosirii pesticidului DDT in agricultura, legea fiind votata ca urmare a impactului cartii lui RACHEL LOUISE CARSON, Primavara Linistita.

Utilizarea limitata a DDT in combaterea vectorilor patogeni continua si in prezent, in anumite parti ale lumii si ramane controversata. Mostenirea cartii a fost de a produce o constientizare mult mai mare a problemelor de mediu si de interes in modul in care oamenii afecteaza mediul. Cu acest nou interes s-a dezvoltat si preocuparea spre probleme cum ar fi poluarea aerului si scurgerile petroliere. S-au format noi grupuri de presiune, in special Greenpeace si Friends of the Earth, precum si organizatii locale importante.

Jacques Dufresne scria in anul 2000, referitor la RACHEL LOUISE CARSON: „Ea este cea care a lansat miscarea ecologista, a obtinut interzicerea DDT etc. Inainte de Silent Spring nu existau ministere ale mediului, iar cuvantul poluare era folosit in franceza mai ales in al doilea sens atribuit de dictionarul Littré…„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.