Razmerita la Exxon Mobil

Cei mai tari investitori ai celei mai mari companii petroliere din lume cer masuri urgente pentru protectia mediului. Surpriza o constituie si fondurile de pensii care vor, si ele, schimbarea conducerii.

Membrii familiei Rockfeller au cerut, cu catva timp in urma, companiei Exxon Mobil sa faca schimbari in conducerea firmei si sa majoreze cheltuielile pentru combustibilii alternativi. Aceasta initiativa e sustinuta in prezent de 19 investitori institutionali, care au format deja o coalitie menita sa determine compania Exxon Mobil sa-si revizuiasca politicile de mediu.

Actionarii societatii amintite, care se afla in California, New York sau Maine, au hotarat sa ceara conducerii sa desemneze un presedinte independent.

Urmeaza adunarea actionarilor

Presedintele, care va fi desemnat saptamana viitoare in cadrul intalnirii anuale a actionarilor companiei, va trebui sa reorienteze preocuparile Exxon Mobil spre proiecte dedicate in special protejarii mediului.

Principala hotarare a noii conduceri va trebui sa tina seama, in opinia familiei Rockfeller si a principalilor actionari, de folosirea energiilor regenerabile. John D. Rockfeller a fondat, in 1870, compania Standard Oil, care a devenit un stramos al Exxon Mobil, cea mai mare companie petroliera din lume tranzactionata la bursa, renumita insa pentru preocuparile minime pe care le are fata de protectia mediului.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente