Array

Reducerea armelor nucleare, condtionata de investitii pentru perfectionarea lor

Reducerea armelor nucleare, condtionata de investitii pentru perfectionarea lor
Reducerea armelor nucleare, condtionata de investitii pentru perfectionarea lor

Administratia Obama s-ar fi oferit sa cheltuiasca patru miliarde de dolari in plus in cinci ani pentru productia de arme nucleare in schimbul adoptarii in Congresul dominat de republicani a tratatului START cu Rusia, au declarat vineri surse citate de Washington Post, in editia electronica de sambata si preluate de Mediafax.

Republicanii au conditionat sprijinul fata de acest tratat de suplimentarea bugetului pentru instalatiile de producere de arme din tara. Oficiali de la Casa Alba au mers vineri la Capitol Hill si au afirmat ca administratia este pregatita sa adauge 4,1 milioane de dolari pentru instalatiile nucleare, potrivit unei surse din cadrul Congresului. Suma s-ar adauga la o suplimentare de 10 miliarde de dolari a acestor fonduri, aprobata deja de presedintele Obama, pentru viitorii zece ani.

Casa Alba a refuzat ca confirme aceasta oferta, dar un oficial care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului, a declarat ca vicepresedintele Joe Biden le-a promis senatorilor ca administratia isi va revizui planul de cheltuieli dupa ce acestia s-au plans ca prima crestere a fost insuficienta.

Semnat de presedintii Barack Obama si Dmitri Medvedev, tratatul START nu va intra in vigoare decat dupa aprobarea sa de catre parlamentele celor doua mari puteri, un lucru care intarzie. Senatul american a propus deja mai multe amendamente la acest document, iar Duma de Stat de la Moscova a respins aprobarea noii versiuni, in urma cu o saptamana.

Presedintele Barack Obama a primit permiul Nobel pentru Pace, in 2009, printre altele pentru lupta sa impotriva proliferarii armelor nucleare. La acea data, Obama nu semnase tratatul care acum inca isi asteapta aprobarea.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente