RENEXPO® South-East Europe 2008 tine treaz interesul comunitatii

RenexpoAceast targ ofera informatii cu privire la utilizarea energiilor regenerabile si a impactului acestora asupra pietei energetice

Schimbarile climaterice si cresterea preturilor energiei in cadrul pietelor energetice reprezinta o mare provocare pentru noi atat la nivel global, cat si la nivel regional si local. Astfel, obiectivul Uniunii Europene este cresterea cu 12% a ponderii energiei regenerabile in consumul total de energie, acest lucru fiind planificat pana in 2010. In sectorul energiei electrice se asteapta ca procentul actual de 14% sa creasca la 22% pana in 2010. O data cu aderarea la UE, energiile regenerabile si eficienta energetica au devenit, si in Romania, puncte obligatorii. Astfel, se asteapta ca eficienta energetica sa creasca la 3 procente pana in 2009.

Dar, in atingerea obiectivelor guvernului un rol foarte important il joaca orasele si comunitatile, avand in vedere ca acestea au o influenta semnificativa asupra utilizarii energiilor regenerabile. Reducerea preturilor la energie este, prin urmare, imposibila fara angajamentul municipalitatilor! Din pacate, in Romania exista prea putine exemple de utilizare a energiilor regenerabile la nivel local. Totusi, pentru reducerea preturilor energiei, neincluzand importul de energie, precum combustibilii fosili, si pentru adaptarea la schimbarile climaterice, trebuie sa protejam clima prin utilizarea energiei regenerabile, la nivel regional si local. De asemenea, trebuie sa informam consiliile locale si cetatenii despre situatia actuala de pe piata energetica.

Pentru dezvoltarea pietei de energii regenerabile si pentru oferirea unor exemple concrete comunitatilor locale in ceea ce priveste modul de utilizare a energiilor regenerabile, REECO RO Expozitii SRL organizeaza, la Sala Palatului din Bucuresti, intre 19 – 21 noiembrie 2008, primul targ si congres RENEXPO® South-East Europe pe tema energiilor regenerabile si a eficientei energetice in constructii si renovari. Temele variaza de la renovarea vechilor cladiri, pana la folosirea energiei solare si a lemnului pentru incalzire, incluzand si cogenerarea, energia hidraulica si energia eoliana. RENEXPO® South-East Europe este o platforma ideala, mai ales pentru comunitati, deoarece le ofera sansa de a afla mai multe despre utilizarea energiilor regenerabile, prezentandu-le in acelasi timp si oportunitatile de imbunatatire a eficientei energetice in cladirile publice.

Ca parte a RENEXPO® South-East Europe vor avea loc 4 conferinte de specialitate pe temele prezentate in cadrul targului. Interesanta pentru comunitati este, in special, Prima Conferinta Internationala – Bioenergia in Romania, aceasta punandu-le la dispozitie informatii despre utilizarea bioenergiei, aratandu-le in acelasi timp si cum poate fi bioenergia folosita pentru incalzirea cladirilor publice, cum ar fi scolile, gradinitele si spitalele. Mai mult, in cadrul Primului Workshop -Transformarea in energie a deseurilor – din Romania vor fi analizate propuneri pentru imbunatatirea gestionarii deseurilor.

Prima conferinta internationala – Energia eoliana in Romania si Prima conferinta internationala – Microhidrocentrale in Romania ofera informatii despre potentialul, obiectivele guvernamentale si exemple practice comunitatilor interesate, in special, de utilizarea resurselor de apa si vant.

Mai multe informatii despre acest targ si congres gasiti la: www.renexpo-bucharest.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente