Reteaua Cicloteque se extinde in Parcul Titan din Capitala

  Reteaua Cicloteque se extinde in Parcul Titan din Capitala

  Organizatia nonguvernamentala MaiMultVerde deschide, alaturi de UniCredit Tiriac Bank, un nou centru de inchiriat biciclete Cicloteque, in Parcul Titan din Bucuresti.

  Lansarea oficiala a celui de-al cincilea centru al retelei va avea loc miercuri, 6 iulie, incepand cu ora 18, in Parcul Titan, intrarea dinspre Strada Liviu Rebreanu si il va avea ca invitat pe Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi.

  Deschiderea noului centru vine la o saptamana dupa inaugurarea celui din parcul Drumul Taberei, care a presupus o investitie de 75.000 euro, si la un an dupa lansarea celor din parcurile Tineretului si Herastrau, care au presupus o investitie de 150.000 de euro.

  In 2010, centrele din Tineretului, Herastrau si Facultatea de Drept au reusit sa se autofinanteze, potrivit reprezentantilor MaiMultVerde.

  Pentru a inchiria biciclete este nevoie de crearea unui cont, care se poate alimenta online (prin e-payment sau internet banking) pe site-ulwww.cicloteque.ro, sau la unul dintre centrele Cicloteque (in numerar sau cu cardul bancar).

  Contul poate fi alimentat cu 50, 100, 150 sau 200 lei.

  Cu aceasta legitimatie se pot inchiria biciclete cu 2 lei pe ora, respectiv 1 leu pe ora (tarif redus). Exista si diverse variante mai avantajoase: bicicleta inchiriata o zi costa 10 de lei, iar la tarif redus, 5 lei, iar pentru doua zile, tariful este de 20 de lei la pret standard si 10 lei la pret redus.

  Primul centru Cicloteque a fost deschis in august 2008 si punea la dispozitia amatorilor de ciclism un numar de 150 de biciclete, accesorii necesare (antifurt, casca de protectie, manusi, genunchiere) si rasteluri pentru parcarea bicicletelor.

  Reteaua Cicloteque mai are 4 centre in capitala: Parcul Tineretului (intrarea Sincai), Parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle), Facultatea de Drept (Bd. Mihail Kogalniceanu Nr. 36-46) si Parcul Drumul Taberei (intrarea dinspre Bulevardul Drumul Taberei).

  Recent, Cicloteque si MaiMultVerde au primit premiul I la categoria Dezvoltare Economica si Sociala la Gala Societatii Civile pentru centrele de inchiriat biciclete din capitala, promovarea mersului pe bicicleta si adoptarea unei vieti sanatoase, pe doua roti.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *