Din Suceava exista doua posibilitati de acces. Pe drumul comunal asfaltat prin comuna Mitocul Dragomirnei la Manastirea Dragomirna, apoi pe drumul de padure la rezervatie. Total 11 kilometri. A doua varianta urmeaza DN 2 (spre orasul Siret) sase kilometri si la dreapta pe drumul comunal prin comuna Patrauti, langa rezervatia naturala Padurea (Quercetumul) Crujana la Manastirea Dragomirna si la rezervatie. Total 14 kilometri.
Caracteristici
Este o rezervatie forestiera, formata din faget secular natural in proportie de 97%, ocupand o regiune de dealuri joase la altitudinea de 380-450 metri. Fagetul secular pur a suferit o interventie silvica in anii 1875-1880 in urma caruia au fost facute completari cu alte specii foioase care au alterat partial puritatea padurii. Pentru a se evita astfel de interventii Consiliul Judetean a declarat in 1941 padurea rezervatie naturala.
Padurea (Quercetumul) Crujana
Acces
Pe DN2 (spre orasul Siret) sase kilometri si la dreapta pe drumul comunal prin comuna Patrauti, se ajunge la Cantonul Silvic Crujana si la rezervatie.
Caracterizare si importata
Padure de amestec cu predominarea stejarului, situata pe un teren plan. Este protejata pentru calitatea strejarilor si frumusetea ei. Datorita calitatii si importantei stejarilor, in 1973 a fost propusa pentru protectie. Pe depozitele de marne cenusii si nisipuri de varsta sarmanita este format un cernoziom negru de padure.