Rezultatele concursului de desene „Noi si ursii”

Rezultatele concursului de desene „Noi si ursii”

In perioada 15.01.2010– 20.12.2013, Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea, in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Covasna ,Agentia pentru Protectia Mediului Harghita, Asociatia Pentru Conservarea Diversitatii Biologice – Vrancea , Asociatia pentru Conservarea Valorilor Naturii – Harghita, implementeaza un proiect finantat de Comisia Europeana, Directoratul General Mediu prin programul LIFE+ „Cele mai bune practici si actiuni demonstrative pentru conservarea populatiei de Ursus arctos din zona central-estica a Carpatilor Orientali” – LIFEURSUS, se arata intr-un comunicat de presa.

In cadrul proiectului se desfasoara o campanie de constientizare pentru promovarea siturilor Natura 2000, a actiunilor de conservare a ursului brun si a metodelor pentru reducerea conflictelor om-urs. Intre grupurile de tinta a campaniei de constientizare tineretul ocupa o pozitie prioritara. In acest sens Proiectul LIFEURSUS a lansat concursul de desene pentru elevi cu titlul „Noi si ursii”.

Scopul concursului a fost constientizarea necesitatii actiunilor de conservare a speciei precum si a actiunilor de prevenire a conflictelor intre populatie si ursi. Pana la termenul limita de 25 mai 2012 la sediile agentiilor judetene de protectia mediului au sosit 1.556 de lucrari din 61 scoli din mediul rural al judetelor Harghita, Covasna si Vrancea. Jurizarea a avut loc la data de 8 iunie 2012 la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Harghita din Miercurea Ciuc.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente