Romanii au iesit la iarba de verde de Paste. Au lasat in urma lor gunoi

1
407

In jurul manastirii Ciolanu din Buzau sunt o multime de pungi, sticle si resturi ramase de la ospete. Iar apele barajului Bicaz sunt acoperite pe sute de metri de pet-uri, aruncate cu nepasare.

Turistii care si-au petrecut zilele libere de Paste in zona manastirii Ciolanu s-au distrat pur romaneste. De la meniu, pana la dezastrul de dupa. Au facut focul pe unde au apucat si au lasat in urma munti de gunoaie.

Dealurile din zona au fost acoperite in intregime cu pungi de plastic si sticle. Satui sa se trezeasca mereu cu resturile purtate de vant prin satele din apropiere, cativa localnici au mers sa stranga gunoaiele.

Apele barajului Bicaz sunt acoperite pe sute de metri cu pet-uri aruncate in nesimtire. Oamenii au petrecut la gratar, la iarba verde si au lasat in urma o mizerie crunta. Desi sunt cosuri de gunoi in jurul zonelor de agrement de langa barajul Bicaz, apele nu se mai vad din cauza unui covor de pet-uri.

Muncitorii de la salubritate au avut liber de Paste. Abia marti au venit la munca si doar maine lucreaza. Apoi, intra in mini-concediul de 1 Mai, asa ca slabe sanse sa poata aduna toata mizeria din baraj in aceste zile.

Legea ii ajuta pe cei care arunca la intamplare gunoiul: nu pot fi amendati decat daca sunt prinsi in flagrant. De aceea, o organizatie de mediu din Arad a montat camere de supraveghere intr-o padure unde turistii ies la iarba verde.

Sursa: PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.