Romsilva: In primele 9 luni incendiile din padurile de stat au adus pagube estimate la 127.445 lei

Circa 140 de incendii si inceputuri de incendii au avut loc, in perioada ianuarie-septembrie 2009, in fondul forestier proprietate publica a statului, care au afectat o suprafata de 749,6 ha, cu o valoare estimata a pagubelor de 127.445 lei, potrivit datelor furnizat NewsIn de Romsilva.Incendii padure

Astfel, cele mai multe incendii au avut loc in judetul Tulcea -12, cu o suprafata afectata de 58,2 hectare, urmat de Drobeta Tr. Severin unde s-au inregistrat 10 incendii, cu o suprafata afectata de 67,2 hectare. De asemenea, in Cluj-Napoca au avut loc 10 incendii, cu o suprafata afectata de 49,2 hectare, in Resita au avut loc opt incendii si au fost afectate 33 hectare de teren, iar in Targu Jiu s-au inregistrat in primele noua luni sapte incendii, cu o suprafata afectata de 172,9 ha.

De asemenea, datele Romsilva mai arata ca, in aceeasi perioada, in fondul forestier privat, administrat pe baza de contracte, s-au produs 46 incendii si inceputuri de incendii, care au afectat o suprafata de 224,4 hectare de teren. In cazul acestora nu au fost inregistrate pagube.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva are ca scop gospodarirea durabila si unitara, in conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice si ale normelor de regim silvic, a fondului forestier proprietate publica a statului, in vederea cresterii contributiei padurilor la imbunatatirea conditiilor de mediu si la asigurarea economiei nationale cu lemn, cu alte produse ale padurii si cu servicii specifice silvice.

De asemenea, RNP coordoneaza si implementeaza programul national de ameliorare genetica a cabalinelor, promovarea pe plan national si international a exemplarelor de cabaline valoroase din hergheliile Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva prin organizarea de competitii sportive, targuri si expozitii, precum si exercitarea atributiilor de autoritate hipica nationala.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,535FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente