Romsilva se reorganizeaza pentru a atrage fonduri europene

Romsilva se reorganizeaza pentru a atrage fonduri europene Romsilva, Regia Nationala a Padurilor, se reorganizeaza. Motivul: atragerea de fonduri de la Uniunea Europeana.

Vor fi infiintate 27 de unitati cu personalitate juridica, in timp ce actualele directii silvice vor functiona fara personalitate juridica. Proiectul de reorganizare a Romsilva este structurat in doua parti: un centru de profit constituit din cele 41 de directii silvice, animalele de blana si caii de rasa si alt centru format din 27 de unitati cu persoanlitate juridica fara patrimoniu, care va absorbi fonduri externe.

Conducerea Regia Nationala a Padurilor sustine ca, in cazul unui esec al proiectului, se vor pierde 10 milioane de euro, fonduri destinate ariilor protejate.

In apropiere de Bucuresti, se va construi un hipodrom, pentru care a fost solicitat de la Agentia Domeniilor Statului un teren de 100 de hectare.

Regia poarta discutii pentru a transfera activitatile din sectorul cailor de rasa si animalelor de blana.

Romsilva detine un patromoniu ce depaseste 92 de milioane de lei, constituit prin insumarea bunurilor unitatilor din structura sa. Cifra de afaceri din 2007 s-a ridicat la 1 miliard de lei. Banii provin din valorificarea vanatului, a fructelor de padure sau a pastravului. (A.B.)

Sursa: Antena 3

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente