Rusia va reintroduce in circulatie „Trenurile nucleare”, din 2018

  0
  575
  Rusia va reintroduce în circulaţie
  Rusia va reintroduce în circulaţie "Trenurile nucleare", din 2018
  Rusia va reintroduce in circulatie "Trenurile nucleare", din 2018
  Rusia va reintroduce in circulatie „Trenurile nucleare”, din 2018

  Interzise de Tratatul de dezarmare nucleara americano-sovietic STARTII, autorizate din nou de tratatul START negociat de aceasta data intre Statele Unite si Rusia, trenurile nucleare care transporta rachete balistice gata de a fi lansate vor reveni pe caile ferate rusesti, scrie Slate.fr.

  Acestea ar trebui sa devina operationale in 2018 potrivit blogului Foxtrotalpha specializat in chestiuni de aparare, transmite Hotnews.

  „Sistemul feroviar de rachete de lupta”, cum este denumit de armata rusa, functioneaza similar rachetelor balistice de pe un submarin nuclear dar este mult mai ieftin.

  Faptul ca sunt in permanenta deplasare si ca sunt dificil de distins de trenurile obsinuite de marfa fac din aceste sisteme o tinta dificil de atins si un armament ideal pentru asa numita lovitura nucleara de riposta.

  Vagoanele lui „Barguzin”, cum este numit acest tren, dupa denumirea unui vant care sufla deasupra lacului Baikal, seamana cu banalele vagoane frigorifice.
  In total, rusii vor sa puna la punct cinci astfel de trenuri, care vor transporta fiecare sase rachete RS-24 capabile sa sustina 4 focoase nucleare. In total, 24 de focoase termonucleare pe tren, fiecare dintre ele fiind capabile sa distruga un mare oras de pe suprafata globului.

  RS-24 este aproape imposibil de interceptat, in conditiile in care ating o viteza de ordinul 20 Mach 20 si au o precizie de ordinul a 50 de metri dupa un zbor de peste 10.000 kilometri.

  Trenul nuclear este inca o dovada a vointei Rusiei de a-si moderniza arsenalul nuclear si de a reinstala echilibrul terorii cu occidentul.
  Ambitiile militare si investitiile in armata ale lui Vladimir Putin ar putea fi insa afectate puternic de caderea libera a cotatiei petrolului si de o profunda recesiune asteptata pentru 2015.

  Daca, in ciuda dificultatilor economice, Rusia va continua modernizarea sistemelor de armament nuclear, aceasta va fi demonstratia ca Putin a reusit sa impuna o strategie care seamana mult cu cea din perioada Razboiului Rece. Moscow Times evoca deja o noua cursa a inarmarilor.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.