Array

Rusia vrea statii solare wireless pe orbita

Rusia vrea statii solare wireless pe orbita
Rusia vrea statii solare wireless pe orbita

Un institut de cercetare din cadrul Roskosmos (Agentia spatiala rusa) a avansat ideea construirii unor statii solare orbitale, cu o capacitate de 10,1 GW, care sa furnizeze electricitate wireless consumatorilor din Rusia.

Ideea este de a amplasa peorbita geostationara a Pamantului reflectoare care sa capteze energia solara, s-o converteasca si sa o trimita pePamant, relateaza in editia sa de joi cotidianul Izvestia, transmite Moldpres. In prezent, un consortiu din SUA (care include Lockheed Martin, Boeing, JPL si centrele Marshall si Glenn, precum si un numar de universitati) are in proiect crearea unei statii solare comerciale, cu o capacitate neprecizata de gigawati, pana in anul 2016, explica expertul principal al institutului Roskosmos, Valeri Melnikov, adaugand ca si China intentioneaza sa inceapa lucrarile la un proiect similar.

Mai mult, un grup de societati japoneze in frunte cu Mitsubishi Corporation planuieste construirea de statii solare orbitale catre 2025, in cadrul proiectului Solarbird, ale carui costuri sunt estimate la 24 miliarde de dolari.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente