S-a gasit vinovatul pentru catastrofa din Ungaria. Numarul mortilor in continua crestere

Directorul fabricii de la care a pornit dezastrul rosu si toxic a fost arestat. Intre timp, numarul mortilor din Ungaria a crescut. Noua persoane si-au pierdut in total viata in malul toxic. Planul autoritatilor maghiare de evitare a unui al doilea dezastru intampina probleme financiare. Intre timp, cei 1.000 de sinistrati devin tot mai nervosi ca nu li se permite accesul in zona calamitata.

Pericolul unei noi reversari in partea de vest a Ungariei continua sa atraga atentia opiniei publice, in timp ce specialistii verifica din ora in ora digul care separa cateva milioane de litri de mal toxic si extrem de acid de populatie. Armata continua sa lucreze la un nou dig care sa protejeze localitatile Kolontar si Devecser de pericol. Lucrarea este in mare parte finalizata, dar autoritatile i-au toate masurile necesare pentru a se asigura ca noul dig, lung de 600 de metri, va rezista. Intre timp, numarul persoanelor decedate a crescut la noua. Ultima victima este un batran din Kolontar care fusese internat la spitalul din Ajka, dar medicii nu ii dadeau sanse mari de supravietuire din cauza arsurilor suferite.

In total, conform cifrelor oficiale, 1.000 de persoane au fost afectate in mod direct de revarsarea a 800.000 de metri cubi de apa toxica si acida peste doua comune, iar vestile proaste continua sa apara. Spre nemultumirea lor, sinistratii au fost anuntati ca nici in acest weekend nu se vor putea intoarce acasa pentru ca lucrarile de curatare a zonei sunt departe de finalizare. Conform agentiei maghiare MTI, din cei 1.000 de sinistrati, doar 99 au fost cazati temporar in adaposturi puse la dispozitie de guvern, in timp ce restul sinistratilor stau la rude sau la vecini.

Cum apocalipsa rosie din Ungaria a produs pagube de 30 de miliarde de forinti, ancheta politiei maghiare a fost urgentata, iar primele masuri nu au intarziat sa apara. Zoltan Bakonyi, directorul MAL Zrt, compania ce detine bazinul de unde a avut loc devarsarea, a fost arestat sub acuzatia de neglijenta si urmeaza sa fie judecat.

Conform unor surse judiciare maghiare, Zoltan Bakonyi este acuzat ca “a esuat in crearea si punerea in practica de masuri de protectie a vietii si a proprietatilor din zona”. El este arestat si pana la finalul procesului va sta in arestul politiei maghiare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente