Array

S-a lansat prima statie de alimentare a automobilelor electrice din Romania

S-a lansat prima statie de alimentare a automobilelor electrice din Romania

Prima statie de alimentare a masinilor electrice din Romania a fost inaugurata miercuri in Bucuresti, in prezenta ministrului Mediului, Laszlo Borbely, care a incurajat autoritatile locale si centrale sa sprijine astfel de initiative, considerate benefice si cu un impact major in reducerea poluarii.

O masina alimentata exclusiv cu electricitate are o autonomie de pana la 160 kilometri / FOTO: zf.ro
„Se discuta despre dezvoltare durabila, despre resursele de energie regenerabila, despre posibilitatile viitorului. Administratia publica centrala si locala trebuie sa asigure conditiile necesare pentru masinile care nu polueaza si sa dea o sansa producatorilor sa introduca pe piata astfel de automobile. Daca nu ai o infrastructura bine pusa la punct, este greu sa te deplasezi dintr-un oras in altul”, a subliniat Borbely.

In acest context, demnitarul a spus ca va discuta cu cu primariile, companiile si supermarketurile care au posibilitatea sa amplaseze statii de alimentare pentru masini electrice. Potrivit lui Laszlo Borbely, populatia poate fi convinsa sa utilizeze automobile cu un grad scazut de poluare „numai prin decizii economice si politice”.

„Vom analiza polisibiltatile prin care sa sprijinim astfel de initiative”, a afirmat demnitarul, care a subliniat ca, prin Carta Verde a Transportului, se preconizeaza ca pana in 2030 jumatate dintre masinile din Uniunea Europeana sa fie pe baza de hibrid sau electrice.

Alimentarea cu energie electrica se poate face la orice priza, chiar si in garajul propriu, insa costul unui incarcator variaza intre 400 de euro si 7.000 de euro, in functie de durata de incarcare. Incarcarea normala dureaza intre sase si opt ore, cea rapida se face intre doua si trei ore, iar incarcarea foarte rapida dureaza intre 20 si 30 de minute. Incarcarea la statiile de alimentare se poate face pe baza de carduri personalizate pentru utilizatorul masinii electrice, iar un „plin” costa intre trei si sase lei.

Inaugurarea primei statii de incarcare pentru automobile electrice din Romania si a primei masini electrice Mitsubishi a avut loc la sediul CNTEE Transelectrica SA. Bucuresti.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente