Salubritatea se afla in curs de lichidare

SC Salubritate SA, firma aflata in subordinea Consiliului Local Arad, a intrat in lichidare voluntara, deoarece la licitatiile organizate pentru privatizare nu s-a prezentat nici un investitor interesat de preluarea societatii.
Mai mult, justitia aradeana a decis ca societatea sa fie executata silit de una dintre societatile careia i-a ramas datoare cu 110.000 de lei. In aceste conditii, autoritatile spera ca lichidarea definitiva a societatii sa fie mult mai usoara. Autoritatile locale spun ca executarea societatii nu face decat sa ajute la procesul de lichidare demarat deja. Consilierul local Ovidiu Mosneag spune ca lichidarea voluntara ar fi necesitat alte operatiuni costisitoare, printre care organizarea de licitatii pentru patrimoniul ramas si contractarea unei firme de lichidare. Asa agentia de paza se va ocupa de bunurile ramase la Salubritate pana la contravaloarea datoriei. Societatea mai are datorii, dar e pentru prima data cand se cere executare silita.
Potrivit celor afirmate de Ovidiu Mosneag, membru in AGA la SC Salubritate, celelalte doua solutii, adica vanzarea societatii prin licitatie in plic inchis si negocierea cu firmele interesate, nu au dat rezultate.
Capitalul social al SC Salubritate SA Arad este 524.285 lei, iar numarul total de actiuni este de 209.714 actiuni, cu o valoare nominala de 2,5 lei. Principalul actionar al firmei de salubritate este Consiliul Local Arad, valoarea capitalului detinut fiind de 521.345 lei, adica 99,44 la suta, divizat intr-un numar de 208.540 actiuni. Alti actionari sunt SC Promes SA (0,095 la suta), SC Recons SA (0,057 la suta), SC Volanul SA (0,019 la suta), Regia Autonoma de Drumuri Municipale (0,019 la suta) si SC Gospodarirea Comunala (0,36 la suta). Pretul de oferta a fost cel determinat si propus prin Raportul de evaluare al SC Salubritate SA, adica 923.832 lei, respectiv 4,43 lei/actiune.
Conform directorului SC Salubritate, Iosif Clodnitchi, firma are in prezent contracte de prestari servicii incheiate cu administratiile a cinci localitati din judet. “Urmeaza sa anuntam lichidarea firmei, pentru ca primarii din cele cinci localitati sa caute alt prestator. De asemenea, urmeaza sa stabilim ce se va intampla si cu cei peste 60 de angajati ai societatii”, a precizat Clodnitchi. Activitatea SC Salubritate Arad a fost drastic restransa in ultimii ani, dupa ce societatea a pierdut licitatiile pentru salubrizarea vamilor, pentru salubrizarea municipiului Arad si pentru colectarea gunoiul menajer.

Sursa: Observator

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,152FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente