Saptamana Europeana a Mobilitatii la Brasov

  S?pt?mâna European? a Mobilit??ii la Bra?ov
  Saptamana Europeana a Mobilitatii la Brasov
  Saptamana Europeana a Mobilitatii la Brasov

  Saptamana Europeana a Mobilitatii este un eveniment anual, concentrat pe teme legate de Mobilitate Urbana Durabila. Acesta se desfasoara cu sprijinul Directoratului General pentru Mediu si Transport al Comisiei Europene. Scopul campaniei, care are loc in perioada 16-22 septembrie in fiecare an, este de a incuraja autoritatile locale sa introduca si sa promoveze masuri in domeniul transportului durabil, dar si sa motiveze cetatenii sa aleaga metode alternative de transport, in defavoarea utilizarii autoturismului personal.
  Campania culmineaza cu evenimentul „In Oras fara Masina!”, care se desfasoara inca din anul 2000 si care are in vedere stabilirea unei zone dedicate exclusiv pietonilor, ciclistilor, sau transportului public, pentru cel putin o zi (ex.: cu o ora inaintea si o ora dupa orele obisnuite de program). Municipiul Brasov a organizat in trecut doua editii ale acestui eveniment, in 2006 si 2007. Si in 2011, Municipiul Brasov s-a implicat activ in aceasta campanie, prin cursuri si activitati legate de transportul durabil, organizate in 11 gradinite.
  Tematica anului 2014 este „Strazile noastre, alegerea noastra”, facand posibila incadrarea sub egida „Saptamanii Mobilitatii Europene” a unor evenimente realizate in parteneriat «Primaria Municipiului Brasov – Regia Autonoma De Transport Brasov – Agentia Pentru Managementul Energiei Si Protectia Mediului Brasov».

  16.09.2014 – Lansare mini flota troleibuze
  Locatie: Municipiul Brasov
  Public tinta: Cetatenii Municipiului Brasov
  Descriere: Lansare mini flota – 10 troleibuze.

  19-20.09.2014 – Marcare Ziua Europeana a Troleibuzului
  Locatie: Strada Poienelor
  Tematica: Eveniment „Ziua Usilor Deschise”, prezentarea unui troleibuz nou achizitionat
  Public tinta: Copii cu varste intre 9 si 11 ani
  Descriere: Reprezentantii RAT Brasov vor oferi detalii tehnice despre principiile de functionare, importanta transportului ecologic etc.

  22.09-03.10.2014 – Lansare campanie Traffic Snake Game Brasov/Oscar Sarpele Hoinar
  Locatie: 8 scoli din Municipiul Brasov (Colegiul Tehnic “MIRCEA CRISTEA”, Liceul “ANDREI MURESANU”, Liceul cu Program Sportiv, Scoala Gimnaziala Nr. 2 “DIACONU CORESSI”, Scoala Gimnaziala Nr. 6 “IACOB MURESIANU”, Scoala Gimnaziala Nr. 9 “NICOLAE ORGHIDAN”, Scoala Gimnaziala Nr. 25, Scoala Gimnaziala Nr. 30.)
  Tematica: Campanie creata pentru a incuraja mersul la scoala pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport public, la si de la scoala
  Public tinta: Elevii din scolile primare
  Public general: Cadre didactice si parintii elevilor implicati
  Descriere: Campania face parte din proiectul european Traffic Snake Game Network, implementat in Romania de Asociatia „Orase Energie Romania”. Campania consta intr-un joc simplu si eficient, creat pentru elevi pentru a-i incuraja sa adopte mersul pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport public, atunci cand se deplaseaza la si de la scoala.

  Aceste 3 actiuni vor fi promovate in cadrul Saptamanii Europene a Mobilitatii (www.mobilityweek.eu) si in cadrul sectiunii dedicate Mobilitatii Urbane Durabile (www.dotherightmix.eu). In acest sens, Municipiul Brasov a semnat Carta Europeana a Mobilitatii, editia 2014, pentru transmiterea acestor angajamente catre Coordonatorii Europeni ai campaniei.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *