Satele Vasluiului se umplu de gunoaie

0
398
Peste 40% din populaţia ţării continuă să nu beneficieze de serviciul de colectare a gunoiului din gospodărie
Satele Vasluiului se umplu de gunoaie

In ciuda amenzilor, primarii comunelor ignora sugestiile reprezentantilor Garzii de Mediu * sub pretextul subfinantarii, edilii nu fac absolut nimic pentru curatenia asezarilor

Cele mai recente controale facute de catre reprezentantii Garzii de Mediu Vaslui au scos la iveala ca majoritatea primarilor de comune au mari probleme la capitolul salubritate, motiv pentru care frecvent primesc sanctiuni.

Cei mai multi isi justifica lipsa de masuri prin lipsa banilor, iar Garda de Mediu a venit si cu solutii pe care primarii nu le pun in practica. „Daca autoritatile ar aplica si ar incerca sa incaseze acea taxa pe salubritate care conform legii sunt obligate sa o impuna prin hotarare de CL , de 2, 3 sau 5 lei de familie pe luna, pe an, asta ar insemna o suma de bani care vine la bugetul local, bani cu care ar putea plati o parte din serviciile pe care sa le efectueze firmele cu care au contract, ma refer la firmele de salubritate”, ne-a spus Adrian Jecu, prim-comisar al Garzii de Mediu. Aceasta nu este singura posibilitate de a-si completa bugetul. „Daca s-ar face o sortare mai riguroasa ar vedea ca in mediul rural deseul menajer cel care ar trebui transportat si depozitat pe o platforma este in cantitate foarte mica pentru ca acolo predomina gunoiul de grajd care poate fi imprastiat pe camp. Pet-urile s-ar putea colecta si valorifica, la fel si cartoanele, deci ar fi o sursa de venit pentru bugetele locale”, ne-a mai spus comisarul. Cum putini sunt cei care pun in aplicare aceste idei, cei mai multi dintre edili sunt amendati frecvent atunci cand sunt verificati de Garda de Mediu. Cele mai multe probleme au fost in ultima vreme la Valeni si Falciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.