Scrisoare catre Basescu si Tariceanu

Strategia de Dezvoltare Durabila
Organizatiile neguvernamentale implicate in elaborarea Strategiei Nationale de Dezvoltare Durabila a Romaniei le-au trimis cite o scrisoare deschisa presedintelui Basescu si premierului Tariceanu in care atrag atentia asupra modului in care se realizeaza Strategia.

Consiliul National de Dezbatere Publica, format din reprezentanti ai organizatiilor guvernamentale, neguvernamentale, politice, educationale, patronale si sindicale, s-a intilnit pina acum de patru ori (din cinci intilniri programate), trecind foarte repede peste toate propunerile avansate, lasind foarte putin timp pentru dezbateri si dind evenimentului o nota de superficialitate.

REVENDICARI. ONG-urile solicita celor doi demnitari sa intervina pentru prelungirea oficial a procesului elaborare a Strategiei Nationale de Dezvoltare Durabila (cel putin pina in august 2008) si organizarea a trei intilniri suplimentare ale Consiliului National de Dezbatere Publica, care sa aiba la baza drafturi complete ale strategiei si care sa tina cont de la o dezbatere la alta de comentariile realizate de toate partile implicate. Miine ar urma sa aiba loc ultima intilnire la care sa se poata dezbate strategia, urmind ca la viitoare discutie, din luna mai, sa fie prezentat textul final al documentului, care va contine pasii de dezvoltare durabila a Romaniei pe urmatoarele citeva decenii.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *