Se bat in peturi pentru a deveni Capitala Earth Hour

Se bat in peturi pentru a deveni Capitala Earth Hour

Nouasprezece orase – Bucuresti, Cluj, Timisoara si altele – vor titlul de Capitala Earth Hour Romania! Primariile se vor intrece in proiecte privind protectia mediului, apoi locuitorii se vor „bate” in colectarea de peturi. Earth Hour – Ora Pamantului, cand se sting luminile, e programata pentru 31 martie, intre 20,30 si 21,30.

„Orasele care au acceptat provocarea WWF de a demonstra ca pot construi strategii pe termen mediu si lung, in beneficiul cetatenilor si al naturii sunt: Adjud, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Giurgiu, Iasi, Mizil, Panciu, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Roman, Sighisoara, Slobozia, Suceava si Timisoara”, anunta World Wide Fund for Nature / Fondul Mondial pentru Natura Romania.

Primariile respective vor trebui sa realizeze un dosar in care sa detalieze atat proiectele din domeniul protectiei mediului inconjurator derulate in anii trecuti, cat si pe cele ce urmeaza a fi implementate in viitor, inclusiv planurile pentru organizarea Earth Hour 2012.

Domeniile avute in vedere sunt: infrastructura de mediu, economisirea energiei si investitii in surse de energie regenerabila, gestionarea si extinderea spatiilor verzi, educatie si comunicare in acest domeniu, imbunatatirea/dezvoltarea retelei de transport in comun, conservarea biodiversitatii si aplicarea bunelor practici de mediu la sediul primariei.

Diferenta o vor face, in finala competitiei, locuitorii: vor colecta peturi

Batalia pentru titlul de Capitala Earth Hour nu se da doar intre municipalitati, ci diferenta o vor face locuitorii oraselor concurente, spun cei de la WWF. Orasele care, in urma evaluarii dosarelor, vor obtine primele 3 punctaje, vor intra in Finala Competitiei pentru Capitala Earth Hour: locuitorii lor sunt invitati sa aduca, intr-un punct de colectare, cat mai multe peturi. Orasul in care va fi adunata cea mai mare cantitate de peturi va fi desemnat drept Capitala Earth Hour Romania, 2012.

Earth Hour a mobilizat 1,8 miliarde de oameni din 135 de tari

„De la an la an, miscarea Earth Hour, initiata si coordonata la nivel global de WWF, capata proportii din ce in ce mai mari, cucerind sute de milioane de oameni si, totodata, inducand un sentiment de apartenenta la o comunitate, in randul celor care sarbatoresc Earth Hour de fiecare data.

Evolutia spectaculoasa pe care a cunoscut-o miscarea, de la prima editie din 2007 cu un singur oras participant (Sydney) si pana in prezent, cu o participare de peste 5.200 de orase din 135 de tari, a demonstrat ca 1,8 miliarde de oameni din intreaga lume isi doresc sa faca ceva concret pentru mediul inconjurator”, scrie ora-pamantului.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *