Se cauta tineri la sadit puieti

Plantarea a 10.000 de copaci, strangerea a 20.000 de kilograme de gunoi, eliminarea a 50.000 de kilograme de emisii de gaze cu efect de sera si implicarea a circa 5.000 de voluntari – acestea sunt principalele obiective din acest an ale Asociatiei MaiMultVerde, lansata luni sub patronajul Principesei Margareta a Romaniei.

Organizatia nonguvernamentala de protectia mediului intentioneaza sa atraga finantare de peste un milion de euro pentru sustinerea proiectelor sale. „Vom gazdui evenimente la Palatul Elisabeta, vom merge sa vorbim cu tinerii si vom participa chiar activ la aceste actiuni”, a spus Principesa Margareta, care s-a implicat in astfel de actiuni si in timpul celor cinci ani petrecuti in Italia.

Oricine poate deveni voluntar la strangerea gunoaielor sau plantarea pomilor, daca se inscrie pe platforma on-line www.maimultverde.ro. „Studiile ne-au aratat ca vom avea succes in randul tinerilor cu varste intre 16 si 35 de ani, cu venituri medii si educatie peste medie”, a afirmat Dragos Bucurenci, presedintele asociatiei.

Printul Nicolae, primul pe lista

Primul voluntar inscris pe platforma MaiMultVerde a fost Printul Nicolae al Romaniei, care a promis ca se va implica activ in actiuni de curatenie si plantare cu ajutorul voluntarilor. I s-au alaturat Mihaela Radulescu si Dan Bittman. „Am mai fost la actiuni de acest gen si voi incerca sa aloc si de acum incolo macar o saptamana pe an in acest scop”, a afirmat Bittman. Parteneri ai asociatiei „Salvati Delta”, Cristian Boureanu, deputat PDL, si sotia sa, fotomodelul Valentina Pelinel, s-au aratat si ei pregatiti sa participe activ la strangerea muntilor de gunoi. „Vrem sa dam un exemplu tinerilor si sa-i incurajam sa devina si ei voluntari”, au spus cei doi.

Printre actiunile pe care asociatia le-a programat pentru acest an se numara si o Gala Verde, care urmeaza sa fie organizata in toamna pentru strangerea fondurilor necesare actiunilor de plantare si curatenie (puieti, lopeti, saci din plastic, manusi, mijloace de transport speciale sau mijloace de campare).

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *