Se depun dosare pentru administrarea ariilor naturale protejate

Se depun dosare pentru administrarea ariilor naturale protejate
Se depun dosare pentru administrarea ariilor naturale protejate

Pana in data de 2 septembrie 2014 se desfasoara cea de-a sasea sesiune de depunere a dosarelor pentru preluarea in administrare a ariilor naturale protejate. In judetul Hunedoara se afla, total sau partial, trei astfel de arii naturale.

Etape de lucru
Anuntul a fost facut de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice. Conform datelor oferite de minister, dosarele vor fi intocmite in conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Mediului si Schimbarilor Climati­ce nr. 1052/2014 privind aprobarea Metodologiei de atribuire in administrare si custodie a ariilor naturale protejate.
Etapele procedurii de atribuire in administrare sunt urmatoarele: afisarea la sediul autoritatii responsabile si pe pagina proprie de internet a anuntului de lansare a sesiunii de atribuire care cuprinde lista ariilor naturale protejate ce pot fi atribuite in administrare; depunerea dosarelor de candidatura in format hartie si suport electronic, in termen de 30 de zile calendaristice de la data afisarii anuntului de lansare a sesiunii; transmiterea de catre autoritatea responsa­bila a dosarelor de candidatura in format electronic, in termen de doua zile lucratoare de la expirarea termenului de depunere a dosarelor de candidatura, catre membrii Comisiei de evaluare; intrunirea Comisiei de evaluare a dosarelor de candidatura; intocmirea raportului de evaluare de catre Comisia de evaluare, aprobarea acestuia de catre conducatorul autoritatii responsabile si afisarea pe site-ul autoritatii responsabile a punctajelor acordate dosarelor de candidatura; depunerea contestatiilor pentru evaluarea dosarelor; intrunirea Comisiei de contestatii in vederea analizarii si solutionarii contestatiilor; intocmirea raportului de evaluare de catre Comisia de contestatii, aprobarea acestuia de catre conducatorul autoritatii responsabile si afisarea pe site-ul autoritatii res­ponsabile a punctajelor acordate dosarelor de candidatura pentru care s-au depus contestatii; intocmirea raportului final de evaluare a sesiunii de administrare care include si raportul Comisiei de contestatii si aprobarea acestuia de catre conducatorul autoritatii responsabile; semnarea contractelor de administrare.
Inca doua saptamani
Dosarele pentru atribuirea in administrare se depun pana la data de 2 septembrie 2014 (data inregistrarii la registratura M.M.S.C.), la sediul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, pe adresa: Directia Biodiversitate, B-dul Libertatii nr. 12, Sectorul 5, Bucuresti.
La depunere, dosarele de candidatura trebuie sa fie complete. Conform prevederilor legale, dosarele incomplete se resping fara a fi evaluate de catre comisiile de evaluare.
Ariile naturale protejate aflate partial sau in totalitate pe suprafata judetului Hunedoara, pentru care se pot depune dosare pentru atribuire in administrare sunt: ROSCI0339 Padurea Povernii – Valea Cernita, ROSCI0355 Podisul Lipovei – Poiana Rusca (fara suprafata care se suprapune cu ROSPA0029) si ROSCI0373 Raul Mures, intre Branisca si Ilia.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente