Se desfiinteaza transportul in comun ecologic la Constanta

  0
  312
  Veti circula ultima cu troleibuzul maine.
  Veti circula ultima cu troleibuzul maine.

  Troleibuzele de pe liniile 48 si 48 barat vor fi scoase din uz, sambata, si inlocuite cu autobuze. Traseele vor fi modificate, iar calatorii vor avea de asteptat mai putin in statii.

  Dumitru Coiciu, directorul Regiei Autonome de Transport in Comun (RATC), a spus ca numarul utilizatorilor transportului in comun a scazut simtitor. iar cheltuielile de intretinere a troleibuzelor sunt ridicate. Din aceste motive, el a decis sa desfiinteze mijloacele de transport in comun ecologice de la malul marii.

  Presedintele Asociatiei Transira, Silviu Sintea, cel care militeaza pentru transportul ecologic in toata tara recunoaste problemele de la Constanta, dar considera ca ar putea fi luate si alte masuri. „De vina este managementul defectuos, pretul mare al legitimatiilor de calatorie si reaua- vointa a primariei si a consiliului local Constanta. De ce in alte orase exista transport electric, statii acoperite, programe de circulatie si harti afisate, iar in Constanta nu?”, se intreaba Sintea.

  Dumitru Coiciu considera ca desfiintarea transportului electric reprezinta un beneficiu pentru constanteni. „E mult mai scumpa intretinerea unui troleibuz, este nevoie de multi oameni, de patru mai exact, pe cand pentru un autobuz am nevoie doar de unul singur. Troleibuzele vor fi in conservare pana cand vom reusi sa le vindem. In plus de asta autobuzul este mult mai mobil „, a declarat directorul RATC.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.