Se fura spatiul verde

Vegetatia din parculetul de pe strada Horia, din Craiova, a disparut peste noapte. Din primele informatii reiese ca pomii, gazonul si gardul viu au fost victimele proprietarului terenului, care insa nu avea voie sa clinteasca nici o frunza din spatiul verde.
Daca marile parcuri din Craiova sunt sfasiate cu acte in regula, mai conteaza ca sunt acoperiti cu asfalt frezat zeci de metri patrati de vegetatie la un colt de strada? Pentru craioveni conteaza! Mai multi locatari si proprietari de magazine de pe strada Horia au sesizat autoritatile ca in parculetul de la vechiul complex Horia a avut loc un atac la spatiul verde: pomii, gazonul si gardul viu au fost rase, iar locul – incarcat cu un soi de balast rezultat de la razuirea asfaltului de pe strazile aflate in proces de modernizare. „Au distrus spatiul verde de la nr. 16. Se intampla la inceputul saptamanii trecute. Eu l-am auzit pe proprietar ca are de gand sa construiasca acolo”, a spus Valeriu Parvan. „Este inadmisibil ce s-a intamplat aici. Nu stim cine este proprietarul. Vecinii au facut insa sesizari la primarie si la DNA”, a declarat Marin Rotaru, administratorul unei societati din vechiul complex Horia. „Este timpul sa -imbratisam- copacii si sa ne punem in fata dusmanilor lor”, ne scriu mai multi craioveni, indignati de fapta celor care au ras vegetatia din parculetul complexulul Horia.

Primaria, in cautari

Terenul pe care s-a produs atacul la spatiul verde este proprietate privata, castigata in temeiul Legii nr. 247 din 2005. Reprezentantii nr. Primariei Craiova sustin ca singurul document emis dupa punerea in posesie este un certificat de urbanism, in care chiar se precizeaza ca terenul este prins in patrimoniu ca spatiu verde amenajat si este sub interdictie de construire, conform Ordonantei nr. 114 din 2007. „Nu stim in acest moment cine este autorul defrisarii, dar vom afla in scurt timp. Eu am incercat deja sa iau legatura cu fostul proprietar, o doamna de pe strada Dezrobirii, dar nu am reusit. E chestiune de o zi, doua. Ce s-a intamplat aici intra la distrugere de spatiu verde, iar proprietarul va fi sanctionat cu amenda de 1.500 de lei si obligat sa aduca terenul in starea initiala”, a spus Dan Dobrescu, seful serviciului gospodarire comunala. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat ieri ca il va obliga pe proprietar sa refaca spatiul verde cum o sti: „E teren privat? Bun! Atunci proprietarul, indiferent cum se numeste, o sa planteze copaci, gazon si ce-a mai fost acolo. O sa plateasca taxe si impozite si o sa si-l pastreze asa, spatiu verde. Legea spune ca nu se mai poate construi pe spatiul verde si respectam legea, nimic altceva”.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente