Sistem de colectare a deseurilor in judetul Sibiu in valoare de 27 de milioane de euro

1
450

Consiliul Local Sibiu a aprobat joi, intr-o sedinta extraordinara, un proiect de hotarare pentru realizarea unui sistem complex de colectare a deseurilor, in valoare de 27 milioane euro, in care vor fi cooptate toate localitatile din judet. colectare selectiva

Din cele 27 milioane euro, 16 milioane vor veni de la Uniunea Europeana, 3,6 milioane euro de la Guvernul Romaniei, iar 2,8 milioane din contributia Consiliului Judetean Sibiu si a localitatilor.

Proiectul prevede ca pana in 2016 cantitatea de deseuri biodegradabile din municipiul Sibiu sa se injumatateasca, la putin peste 33.000 tone. De asemenea, vor fi inchise cinci depozite municipale de gunoaie si 75 de depozite din zona rurala, care nu mai indeplinesc cerintele de mediu, iar toti locuitorii din mediul urban si 90% din cei din mediul rural vor fi conectati la serviciile publice de salubritate.

Pentru colectarea selectiva a deseurilor, reciclarea si tratarea lor se va construi o statie de sortare in localitatea Sura Mica, pe un teren de 60.000 metri patrati, si una de compostare, pe 15.000 metri patrati, la Tarnava.

„In varianta optimista, sistemul va fi implementat in 2010, in cea realista in 2011, iar in varianta pesimista, in 2012. Cu siguranta insa ca Sibiul va beneficia de un sistem de colectare a deseurilor foarte performant”, a declarat primarul Klaus Johannis.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.