Slatina: Ciprian Pietraru, alpinistul pasionat de ecologie

0
341

Dupa ce a terminat facultatea, a vrut sa-si castige proprii bani si s-a dus in Spania sa munceasca.alpinist ecologist

Dupa un an s-a intors acasa si cu banii stransi si-a deschis impreuna cu un prieten o curatatorie auto mobila, singura din Slatina. Este un ecologist inversunat si tine foarte mult la pastrarea mediului inconjurator precum si la activitatile care duc la ameliorarea acestuia. Este o persoana ordonata careia ii place foarte mult curatenia si ordinea. Ii place sa faca totul bine, iar faptul ca a muncit in strainatate l-a ajutat sa invete sa fe un profesionist. „Imi place ca totul in jurul meu sa straluceasca de curatenie. Probabil e un defect profesional de pe vremea cand lucram ca alpinist utilitar. In fiecare zi incerc sa protejez mediul inconjurator. Imi place ca tot ceea ce folosesc in meseria mea sa fie ecologic, sa aiba un impact negativ cat mai redus asupra mediului inconjurator. Chiar si atunci cand lasi lumina aprinsa in camera poluezi mediul in mod indirect”, sfatuieste Ciprian pe toata lumea.

A lucrat ca alpinist utilitar

Plecarea peste hotare l-a ajutat pe Ciprian sa-si invinga teama de inaltime si sa descopere un sport nou, alpinismul. Ajuns in Spania acesta s-a angajat ca alpinist utilitar la o firma de profil. „Inainte sa lucrez ca alpinist utilitar imi era teama de inaltime. La inceput mi-a fost mai greu dar m-am obisnuit repede. Este o meserie placuta, bine platita, dar in acelasi timp foarte riscanta. Multi colegi de-ai mei au suferit accidente. Inainte de a cobori de pe o cladire trebuie sa-ti verifici singur fiecare legatura si fiecare cordeluta in parte pentru a termina cu bine ziua de munca. A inceput sa imi placa alpinismul si uneori imi este dor de acele vremuri si as vrea sa existe in Slatina un loc unde sa poti face catarari” ne-a povestit Ciprian experienta traita

Un mare fan al internetului

Este un adept al tehnologiei, iar in timpul liber ii place sa navigheze pe internet si sa se documenteze despre ultimele noutati aparute in domeniul protectiei mediului. Daca ar putea si-ar cumpara numai aparatura care sa protejeze natura. Este convins ca in viitorul apropiat calculatorul si internetul vor sta la baza oricarui domeniu de activitate. „Sunt un mare fan al internetului si imi place ca atunci cand am timp liber sa stau pe net si sa citesc despre stiinta si tehnologie. In viitorul apropiat totul va depinde de internet si de calculator”, ne-a marturisit Ciprian.

Profil:

Nascut: 14 mai 1984, Slatina
Studii: Facultatea de Relatii Comercial Financiare Bancare Interne si Internationale Bucuresti.
Idealuri: Vrea sa-si extinda afacerea si in Bucuresti.

Intrebari:

Cum se curata o tapiterie?
C.P. Se injecteaza in tapiterie cu ajutorul unor aparate speciale substanta folosita la curatat dupa care se extrage mizeria, ultimul pas al acestei operatiuni fiind uscarea tapiteriei.

Cati bani ai investit in aceasta afacere?
C.P. Impreuna cu prietenul meu am investit in aceasta afacere 15.000 de lei. Am cumparat aparatele, substantele pentru curatat si un aspirator special pentru curatat taapiterii.

Ce-i place
Sunt pasionat de electronica si intotdeauna cand am timp ma documentez despre noi tehnici si scheme folosite in acest domeniu. Imi plac persoanele sincere, respectuoase si cu bun simt.

Ce nu-i place
Sa fiu pacalit. Nu-mi place tara in care traim si conditiile de trai actuale. Nu-mi plac lucrurile ieftine, de proasta calitate si tot ce inseamna kitch.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.