Slovenia – Oxigenul Uniunii Europene

padurePadurile in Slovenia acopera aproximativ 60%, reprezentand 12600 km2  fapt ce plaseaza Slovenia pe locul 3 in randul celor mai impadurite tari din Europa. Acestea sunt diverse si tind sa aiba o crestere medie a stocului de peste 200 de m3 la hectar.

Slovenia a creat 47 de Parcuri nationale, regionale, precum si rezervatii si monumente naturale, care, impreuna, insumeaza 11,41% (octombrie 2006) din suprafata totala a terenului.

Organizatia ce se ocupa cu ocrotirea padurilor in Slovenia este CNF (Close to Nature Forestry).Utilizand principiile CNF-ului,padurarii sloveni depun eforturi pentru a se asigura ca functiile ecologice, sociale si economice sunt indeplinite armonios.CNF a dovedit un record combinand conservarea naturii alaturi de castigurile economice.Pe termen lung, aplicarea principiilor de CNF este, prin urmare, considerata a fi avantajoasa atat pentru interesele proprietarilor privati, cat si pentru stabilitatea ecologica a regiunii.Prin urmare, industria lenmului este extrem de dezvoltata. 71% din paduri sunt private, 26% se afla inca in patrimoniul statului, iar 3% sunt detinute de diferite organizatii.

Sursa:SEE Environment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *